Christian Rabjerg Madsen: Vi kørte på motorvejen, da jeg fik en sms fra statsministeren

Christian Rabjerg Madsen (S) er ny indenrigs- og boligminister. I søndags var hans telefon blevet brugt til børneunderholdning på bagsædet, inden han fik den tilbage og så, at han havde fået den vigtige sms

Christian Rabjerg Madsen (S) har overtaget posten som indenrigs- og boligminister fra Kaare Dybvad (S), der nu er blevet udlændinge- og integrationsminister. Her ses Rabjerg Madsen ved ministeroverdragelsen i mandags.
Christian Rabjerg Madsen (S) har overtaget posten som indenrigs- og boligminister fra Kaare Dybvad (S), der nu er blevet udlændinge- og integrationsminister. Her ses Rabjerg Madsen ved ministeroverdragelsen i mandags. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Jeg havde været til 1. maj i Kolding og holdt taler fra klokken 6 om morgenen til ud på eftermiddagen. Både mine forældre og svigerforældre havde været forbi, og det var en rigtig hyggelig dag. Da vi sidst på eftermiddagen kørte mod Hvidovre, hvor vi bor, var der især hos mit yngste barn på halvandet år ved at være udsolgt af tålmodighed. Så vi havde haft gang i både Gurli Gris og Popsi og Krelle på min telefon på bagsædet. Da iPaden var opladet, fik jeg min telefon igen. Jeg så, at jeg lige havde fået en besked fra statsministeren, som havde spurgt, om hun måtte ringe. Jeg svarede, at det måtte hun selvfølgelig altid gerne. Og så ringede hun.

Vi var lige omkring Køge, og jeg måtte holde ind på en nedkørsel til motorvejen, så jeg var til så lidt gene som muligt. Så sprang jeg ud af bilen og talte med hende, mens bilerne drønede forbi ikke så langt derfra. Hun spurgte, om jeg kunne være interesseret i at træde ind i regeringen som indenrigs- og boligminister, og det krævede ikke nogen lang overvejelse fra mig. Jeg var politisk ordfører og har for lang tid siden lavet en forventningsafstemning med min hustru om vores familie og om, hvad vi kan gøre for at indrette os på en måde, så jeg kan være politiker, og min kone også kan være aktiv på arbejdsmarkedet, samtidig med at vi er sammen med vores børn. Hun har i øvrigt selv været ministersekretær og kontorchef, så hun kender omfanget af det "ja", og jeg vidste, jeg havde opbakning til at give det til statsministeren.