Det sidste, hun gjorde, var at fejre livet. Karen Breindahl Jørgensen blev 88 år

Karen Breindahl Jørgensen skabte kunstværker af drivtømmer og fik kriseramte kvinder til at synge af fuld hals. Hun så livets storhed, hvor end hun kiggede

Karen Breindahl Jørgensen troede på, at Gud var i alt – både mennesker og natur. Nu er hun død, 88 år.
Karen Breindahl Jørgensen troede på, at Gud var i alt – både mennesker og natur. Nu er hun død, 88 år. Foto: Privatfoto.

Når Karen Breindahl Jørgensen gik ture på Fanøs strande, samlede hun de små stykker træ, der skyllede ind fra havet, og bar dem med hjem til sit sommerhus. Træet var vådt og plaget efter en turbulent rejse i bølgerne, men Karen Breindahl Jørgensen tørrede det, skar det til og samlede stumperne til kunstværker. Over sofaen i hendes sommerhus hang et af dem, en smuk mosaik lavet af træ i forskellige nuancer.

Også mennesker samlede hun op. Hun arbejdede i mange år på et bosted i hjembyen Esbjerg, hvor hun hjalp kvinder, der følte sig kasserede og ødelagt – af alkohol- og stofmisbrug, dårligt helbred eller sår på sjælen. Karen Breindahl Jørgensen spillede klaver for dem og fik dem til at synge fra Højskolesangbogen, selv hvis de aldrig havde brugt stemmen før, og hun viste dem den skønhed og glæde, de havde tabt af syne.