Forfatter Laura Ringo: Højskolen gjorde mig til handlingens kvinde

Et højskolekursus på tre uger gav Laura Ringo mod til at gå efter forfatterdrømmen

32-årige Laura Ringo har siden 2017 udgivet flere romaner, selv været højskolelærer og har senest været medforfatter på novellesamlingen "Dromedaren".
32-årige Laura Ringo har siden 2017 udgivet flere romaner, selv været højskolelærer og har senest været medforfatter på novellesamlingen "Dromedaren". Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix.

Når man er 24 år, er der lidt en forventning om, at man har fundet ud af, hvilken sti man skal ud ad i livet. Men da jeg var 24 i 2014, var jeg – uden selv at ville indrømme det – på mange måder havnet i en blindgyde. Jeg havde netop taget et års orlov fra universitetet for at melde mig ind i militæret, da jeg fik en knæskade, og så var dét løb kørt. I stedet flyttede jeg til Odense, hvor jeg ikke kendte nogen andre end min kæreste, som det gik skidt med, og jeg fik et job i Wuptis kundeservice.

I mange måneder bestod min hverdag af at få skældud af folk, der ville klage over deres computere og mobiltelefoner. Så da sommerferien nærmede sig, tog jeg en impulsiv beslutning og brugte de penge, jeg havde tjent, på et højskolekursus. Jeg vidste ikke meget om højskoler og havde nok forestillet mig, at sådan noget var for unge mennesker. Men da jeg kom frem, viste det sig, at langt de fleste var pensionister. Alligevel opstod der hurtigt et meget varmt fællesskab, der fik mig til at indse, hvor ensom jeg havde været. Man mødte bare hinanden på en åben måde.