Frida Brygmann: "Jeg har siddet fast i en forestilling om fremtiden"

Frida Brygmann har ventet hele sit liv. På kærlighed og karriere og de skiftende årstider. Men i dag forsøger hun at opholde sig lidt mindre i dét, hun opfatter som livets venteværelse

Børnebogs- og manuskriptforfatter Frida Brygmann (født 1991) forsøger i dag at leve i nuet frem for at vente.
Børnebogs- og manuskriptforfatter Frida Brygmann (født 1991) forsøger i dag at leve i nuet frem for at vente. Foto: William Green.

Jeg har ventet rigtig meget. Faktisk har jeg siddet i et venteværelse og bladret i de samme gamle dameblade, brochurer, et enkelt, tyndslidt "Helse" og ventet på, det blev min tur, i 31 år. Jeg har ventet på at blive voksen. Ventet på at flytte hjemmefra. Ventet på at få en kæreste, og så begyndt at vente på, at han kom hjem. Ventet på, at han slog op. Ventet på at komme over mit knuste hjerte og ventet på at møde en ny. 

Jeg har ventet på at få en karriere. Ventet på at blive rig. Ventet på ferier. På at et eller andet skulle ske. Jeg har ventet på at flytte fra København og ud i naturen. Ventet på, at min søn kunne gå. Og da han kunne gå, ventede jeg på, at vi kunne føre en samtale. Jeg har ventet på barn nummer to og tre og fire. Jeg har ventet på at være til stede og nærværende og på, hvornår jeg turde lægge min telefon ud på køkkenbordet og først tænde den næste dag.