Henning Andersen vandrer stadig på vulkaner trods gigt og leukæmi

Som teenager forelskede Henning Andersen sig i bøger. 60 år senere står han for bogafdelingen i en genbrugsbutik. “Jeg gør det, jeg har lyst til,” siger han

“Jeg kan godt lide at gå og lulle med det. Og jeg elsker bøger,” siger 78-årige Henning Andersen, der står for bogafdelingen i Danmissions genbrugsbutik på Frederikssundsvej i København.
“Jeg kan godt lide at gå og lulle med det. Og jeg elsker bøger,” siger 78-årige Henning Andersen, der står for bogafdelingen i Danmissions genbrugsbutik på Frederikssundsvej i København. . Foto: Leif Tuxen.

Henning Andersen sætter sig til rette ved et bord og begynder at sortere de stabler af bøger og tegneserier, der tårner sig op foran ham. Han kigger på bogreolerne, der omkranser ham, og peger på de mange skilte, der er klistret på hylderne: “Kriminalromaner”, “internationale forfattere”, “danske forfattere”, “kogebøger”, “bøger om religion”, står der på dem.

“Det er mig, der har sat det hele i system. Jeg sætter mærkerne op, finder ud af, hvad bøgerne skal koste og sætter dem ind på hylderne. Jeg synes, jeg har styr på det,” siger 78-årige Henning Andersen.