Iværksætter: "Da jeg så billedet af bomuldsplukkerne, vågnede noget i mig"

Aslaug Færch Johnsen har brugt en stor del af sin formue på at købe en gård nær Himmelbjerget. Her har hun etableret et inspirationscenter for bæredygtighed

Aslaug Færch Johnsen har brugt en stor del af sit arbejdsliv som designer. Nu har hun skiftet det liv ud med et mindre hektisk et af slagsen på Himmelbjerggården uden for Ry.
Aslaug Færch Johnsen har brugt en stor del af sit arbejdsliv som designer. Nu har hun skiftet det liv ud med et mindre hektisk et af slagsen på Himmelbjerggården uden for Ry. Foto: Andreas Bang Kirkegaard.

”Min mormors generation levede mere nøjsomt. De brugte ting, til de var slidt op, og reparerede dem undervejs. Vi kan lære meget af vores forfædre, så vi kan handle med omsorg for kommende generationer,” siger hun og tilføjer, at der blandt nogle oprindelige folk er en filosofi om, at ens handlinger skal ske med tanke på de næste syv generationer.

Aslaug Færch Johnsen er født i Aarhus, men vokset op på en gård i Thy med en lillebror og en storesøster og masser af dyr og legekammerater. Faderen arbejdede som advokat, mens moderen var direktør i familievirksomheden, Færch Plast. Aslaug Færch Johnsen er sjette generation i Færch-dynastiet.