Journalist: "Jeg fik først øje på mine forældres kærlighed, da min egen vrede var ryddet af vejen"

Efter forældrenes skilsmisse voksede Michael Holbek op med sin alkoholiserede far. I årtier forhindrede vreden ham i at skrive om det, men da det lykkedes, banede det vejen for tilgivelse

Arbejdet med bogen "Strøm", som er nomineret til DR Romanprisen, blev et vendepunkt for journalist og forfatter Michael Holbek (født 1961).
Arbejdet med bogen "Strøm", som er nomineret til DR Romanprisen, blev et vendepunkt for journalist og forfatter Michael Holbek (født 1961). . Foto: Les Kaner.

Jeg var 11 år, da det store syndefald i min familie indtraf. Vi var lige flyttet til et parcelhus, som min far selv havde bygget, da min mor samlede min søster, mig og min far til pandekager og fortalte, at de skulle skilles.

Vi måtte selv vælge, hvem vi helst ville bo hos. Min lillesøster ville bo hos vores mor, så jeg valgte vores far. Jeg kunne jo se på den måde, han sad med armene over kors og kiggede ned i sin øl, at han ikke var enig i beslutningen, og jeg syntes, det var synd for ham. Han drak meget, men det gik dengang hen over hovedet på mig, at det var noget, der var særligt alvorligt.