Journalist meldte sig som "tantenovice" på FDF-lejr og troede fejlagtigt, hun tog en loppetjans

Jeg skulle mene, at jeg har en god køkkenkondi, men det var, før jeg havde første feriedag i køkkenet på Klinteborg

Alle har pligter på lejren. Inden ugen er omme har alle hjulpet med at sætte mad på bordet og vaske op.
Alle har pligter på lejren. Inden ugen er omme har alle hjulpet med at sætte mad på bordet og vaske op. . Foto: Christian Nesgaard.

Jeg tror, det var min hjemve, som i sin tid fik min mor til at melde sig som tante, da jeg gik til FDF, som dengang hed FPF. Når hun var med på lejren, kunne jeg glemme min hjemve, og jeg så hende kun i glimt, og når hun drak kaffe med de andre tanter, og jeg tror det var derfor, at jeg tænkte, det ville være en slags loppetjans at være tante. Så da den lokale FDF-kreds søgte tanter til den traditionsrige sommerlejr, meldte jeg mig, og inden afrejse modtog jeg en plan, hvor jeg kunne se, at tanterne var inddelt i hold, og der var indlagt gode pauser i dagens løb.

Efter en uge i køkkenet på Klinteborg ved Ordrup Strand tænker jeg, at det var godt, at jeg undervurderede, hvor mange timer man er på benene som tante, for hvis jeg havde vidst det, havde jeg nok tøvet med at melde mig, og var gået glip af et møde med en verden, som jeg ikke troede fandtes i 2022. En verden, hvor trofasthed, traditioner, spas og fordybelse går hånd i hånd med frivillighed.