Signatur er en klumme og skrives på skift af sognepræst Heidi Røn, journalist Tine Maria Winther, efterskoleforstander Rasmus Bro Henriksen og redaktør Kåre Gade

Journalist på avisen: Jeg er aldrig styrtet på cykel. Men tre gange har jeg stået med en airbag om hovedet

Journalist Michael Særkjær har mildest talt ikke været heldig med sine Hövding-cykelhjelme. Men måske er fjerde gang lykkens gang?

Kvinden på billedet, der cykler forrest, har en såkaldt Hövding-cykelhjelm om halsen; sådan en som hele tre gange er eksploderet omkring journalist Michael Særkjærs hoved.
Kvinden på billedet, der cykler forrest, har en såkaldt Hövding-cykelhjelm om halsen; sådan en som hele tre gange er eksploderet omkring journalist Michael Særkjærs hoved. . Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix.

For nylig blev mit kranium for tredje gang omsluttet af en airbag. Denne gang eksploderede min dyrekøbte Hövding-cykelhjelm fejlagtigt, fordi jeg kiggede ned på min telefon. ”Men du skal da heller ikke på én og samme tid cykle og kigge på din mobil,” tænker du nok. Og nej. Det skal man ikke. Derfor var jeg da også holdt pænt ind til fortovskanten et sted på herrens mark lidt uden for Hvidovre. Jeg var faret vild og ville bruge Google Maps til at finde ud af, om kursen mod Scandic Hotel, hvor jeg skulle på kursus, var korrekt. Jeg nåede dog knap nok at taste adressen ind, før der lød et øresønderrivende ”BANG!”

Hvis man allerede nu er hægtet af, forstår jeg det godt. Så her følger en begrebsafklaring. En Hövding-cykelhjelm er en ofte sort stofkrave, som flere – hovedsageligt unge og småforfængelige – cyklister i de større byer har rundt om halsen, når de cykler. I stofkravens nakke sidder en sensor, som registrerer cyklistens bevægelser. Hvis cyklisten kommer ud for et uheld, vil sensoren få en airbag-lignende hættepude til at omslutte hele cyklistens hoved – på nær ansigtet. Ifølge det svenske selskab Hövding, som står bag opfindelsen, er der her tale om ”verdens sikreste cykelhjem”.