Jytte Abildstrøm: En sommer i 1987 ændrede mit liv fuldstændig

I 1987 turnerede skuespiller Jytte Abildstrøm med “Klods-Hans” som gadeteater. Det fik hendes miljøinteresse til at springe ud i fuldt flor

På billedet fra sommeren 1987 ses holdet af skuespillere, der turnerede landet rundt med “Klods Hans”. Til venstre på nederste række sidder Jytte Abildstrøm. Den femte i rækken bagved er hendes søn Peter Mygind
På billedet fra sommeren 1987 ses holdet af skuespillere, der turnerede landet rundt med “Klods Hans”. Til venstre på nederste række sidder Jytte Abildstrøm. Den femte i rækken bagved er hendes søn Peter Mygind. Foto: Bitten Kønig.

Det var den koldeste sommer, der nogensinde er registreret i Danmark. Men når skuespiller Jytte Abildstrøm tænker tilbage på sommeren 1987, bliver hun fyldt op med varme følelser.

Det europæiske Råd havde besluttet, at året 1987 skulle være Det europæiske miljøår. Agendaen var at overbevise samfund og borgere om, at nu skulle miljøet på dagsordenen. Og i den forbindelse blev Jytte Abildstrøm og hendes teatergruppe spurgt af Miljøministeret, om de ville være gesandter.