Kirsten gav sine erindringer videre til næste generation: Man får følelsen af, at livet ikke har været forgæves

Da 84-årige Kirsten Jensen fik samlet en række af sine erindringer i en bog om sit liv, åbnede det for helt nye samtaler i familien. Det gav hende følelsen af at have levet et rigt liv og give noget dyrebart videre

Kirsten Jensen følte egentlig ikke, at hun havde så meget at fortælle om sit liv, der ifølge hendes egen opfattelse havde været meget ordinært. Men da hun først begyndte at dykke ned i sine erindringer, fik hun en følelse af at kunne give noget dyrebart videre.
Kirsten Jensen følte egentlig ikke, at hun havde så meget at fortælle om sit liv, der ifølge hendes egen opfattelse havde været meget ordinært. Men da hun først begyndte at dykke ned i sine erindringer, fik hun en følelse af at kunne give noget dyrebart videre. . Foto: Maria Baagøe Bové.

Det var en uventet gave fra børnebørnene, der fik 84-årige Kirsten Jensens tunge på gled. Egentlig syntes hun ikke, hun havde så meget på hjerte om det liv, hun havde levet. Det havde jo i grunden været en ganske almindelig tilværelse, syntes hun. En tilværelse hvor arbejdet som kontoransat hos grossisten Brødrene Dahl, ingeniørfirmaet Hoffmann og co. samt Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund havde fyldt en del. Sammen med hendes datter og de to børnebørn, der senere kom til, naturligvis. Men det var jo så mange forundt at få både et godt arbejdsliv, børn og børnebørn, tænkte Kirsten Jensen – og var der overhovedet nogen, der gad at høre på erindringer fra et ganske ordinært liv?