Leif Davidsen: Demokrati skabt af mennesker kan ændres af mennesker

Den bogaktuelle forfatter Leif Davidsen synes, det var skræmmende at se, hvordan vi alle stod ret, da demokratiske rettigheder blev fjernet med et penselstrøg under corona-pandemien

Leif Davidsen har fundet en stor del af inspirationen til sit forfatterskab udenfor Danmarks grænser.
Leif Davidsen har fundet en stor del af inspirationen til sit forfatterskab udenfor Danmarks grænser. Foto: Thomas Howalt Andersen.

Hvad er du rundet af?

"Jeg havde en meget tryg barndom i Bogense på Nordfyn, hvor det, jeg husker bedst, var, at jeg havde en enorm stor frihed. Når jeg kom hjem fra skole, spiste jeg lidt mad, og så løb jeg ellers ud for at lege med de andre børn. Der var ingen voksenovervågning, som børn møder konstant i dag. På den måde lærte jeg at begå mig i de sociale hierarkier, der var. Da jeg var 15 år, sluttede min barndom på sin vis, da mine forældre blev skilt, og vi flyttede fra Bogense. Som 17-årig flyttede jeg til USA for at være udvekslingsstudent. Det ophold ændrede mit syn på livet, og det var på det tidspunkt, at jeg blev overbevist om, at jeg ud over at være forfatter også ville være udenrigskorrespondent."