Skal vi blande os i vores svigersøns børneopdragelse?

I den kommende tid sætter Kristeligt Dagblad fokus på familien og dens betydning. I denne anledning genudgives podcastserien “Liv & Sjæl - Spørg om livet”. Her svarer avisens brevkasseredaktører på nogle af de bedste og sværeste dilemmaer fra brevkassen med familien i fokus. Lyt eller genlyt til dette afsnit ved at klikke på play-ikonet herunder eller på din foretrukne podcast-app

Hvad gør man, når ens svigersøn er unødigt hård mod børnebørnene? Og hvordan håndterer man en “herlig, men urimelig” teenager? 

I dette afsnit tager brevkasseredaktører Annette og Jørgen Due Madsen hul på endnu et klassisk familiedilemma, nemlig børneopdragelse. 

Lyt i Kristeligt Dagblads app

Lyt på Apple Podcast

Lyt på Spotify

Et af de dilemmaerne er fra Anne-Marie, der skriver:

Vi har aldrig været vild med vores svigersøn, men har virkelig prøvet at acceptere ham. Der er dog én ting, jeg har utrolig svært ved at acceptere. Han tugter sine børn. Jeg har overværet mange episoder, hvor han skriger ad dem og skælder dem ud på en fuldstændig brutal og unødvendig hård måde. Kan jeg gøre noget, eller skal jeg bare holde mig tilbage?

Illustration: Sara Gro Vagtholm, som også er vært på "Spørg om livet".
Illustration: Sara Gro Vagtholm, som også er vært på "Spørg om livet".

Uddrag fra podcasten:

Jørgen Due Madsen: “Anne-Marie må støtte sin datter, fordi det lyder som om, at datteren også kan skamme sig over det, der foregår. Give noget praktisk hjælp, komme jævnligt og lave noget i haven eller passe børnene, så kan det være, at der opstår nogle samtaler. Og ellers møder de en sød, omsorgsfuld bedstemor."

Annette Due Madsen: "Ja og hvis man slet ikke kan komme igennem, så må man vise børnene et alternativ. Vise omsorg og kærlighed  og forståelse, så børnene oplever noget varmt og godt og trygt."

Jørgen Due Madsen: "Jeg har i mange år haft længerevarende terapier for mennesker, som har haft det rigtig, rigtig svært. Så tænker jeg nogle gange: Hvordan i alverden, har de alligevel overlevet? Hemmeligheden er meget ofte at de kan huske en mormor, en bedstemor, en farfar, eller en nabo. Men der var én, som var en stabil faktor midt i alt kaos. Så man skal aldrig underkende, at man kan være der for børnebørnene ved bare at være der og være stabil."

Om “Liv & Sjæl”
"Liv & Sjæl” er Kristeligt Dagblads eksistenspodcast om tilværelsens store spørgsmål. Henover foråret 2023 genudgives afsnit fra sæsonen “Spørg om livet” som led i avisens familietema. 

I hvert afsnit dykkes der ned i de bedste, sværeste og evigtgyldige spørgsmål, der i løbet af de sidste 24 år er tikket ind i brevkassen hos brevkasseredaktørerne Annette og Jørgen Due Madsen.

Værten er Sara Gro Vagtholm, der har læst de mere end 500 spørgsmål, for at finde de 10 dilemmafyldte emner, som har fyldt mest i danskernes liv. Det kommer til at handle om alt fra brudte relationer og utroskab til sex og samliv.

Inspiration eller hjælp?
Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med at lytte, er du velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk

Redaktionen:
Redaktør: Frederik Meldgaard Lauridsen 
Produktionsassistent: Amalie Lyngby Cloos 

Ris og ros vedrørende podcast kan sendes til: lauridsen@k.dk

Alle har en familie. Den kan dog se ud på mange måder. I den kommende tid sætter Kristeligt Dagblad fokus på familien og dens betydning. Tilmeld dig serien her.