Norsk forfatter om at miste: På en bro i København følte jeg, at verden styrtede sammen

Da forfatter Julia Jayko Fossland mistede sin veninde, blev hun overmandet af en vrede og et ubehag, som længe havde ulmet i hendes krop. Hun skrev sig ud af sorgen

Julia Jayko Fossland er født i 1992, opvokset i Trondheim i Norge, og er i dag bosat i København. Den 6. maj udkom hun med digtsamlingen "tænder hofter hænder", der er hendes debut som forfatter. I digtene skildrer hun sit eget forsøg på at bearbejde sorgen efter tabet af en veninde.
Julia Jayko Fossland er født i 1992, opvokset i Trondheim i Norge, og er i dag bosat i København. Den 6. maj udkom hun med digtsamlingen "tænder hofter hænder", der er hendes debut som forfatter. I digtene skildrer hun sit eget forsøg på at bearbejde sorgen efter tabet af en veninde. Foto: Sophie Søborg Mosbæk.

Da min veninde blev alvorligt syg, fik jeg svært ved at gå ud af min dør. Jeg blev enormt sårbar over for mine omgivelser og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mine følelser. Det var, som om de var for store til, at min krop kunne rumme dem. 

Jeg havde nogle ret voldsomme angstanfald, jeg hyperventilerede og følte ofte en trykken for brystet.