På plejehjemmet i Rønde er de unge en værdifuld gave og ikke en nødløsning

Beboere og ansatte på plejehjemmet Lillerupparken i Rønde på Djursland har fået selskab af unge fritidsjobbere, der er ansat til at hygge om de ældre. Håbet er, at de unge bliver ambassadører for og selv vælger at uddanne sig inden for omsorgsfaget

Flere af landets kommuner er de seneste år begyndt at indlemme unge i hverdagen på plejecentrene, hvor de for eksempel spiller kort med beboere, lærer dem at bruge mobiltelefonen til videoopkald med familien, læser for dem og hyggesnakker. Her er det plejehjemmet Lillerupparken i Syddjurs Kommune, hvor 82-årige Lis Jørgensen spiller kort med 15-årige Anna Frederiksen og August Valdemar Taul.
Flere af landets kommuner er de seneste år begyndt at indlemme unge i hverdagen på plejecentrene, hvor de for eksempel spiller kort med beboere, lærer dem at bruge mobiltelefonen til videoopkald med familien, læser for dem og hyggesnakker. Her er det plejehjemmet Lillerupparken i Syddjurs Kommune, hvor 82-årige Lis Jørgensen spiller kort med 15-årige Anna Frederiksen og August Valdemar Taul. Foto: Martin Dam Kristensen.

Deres skridt er lette og energiske, da de med fart under gummiskoene nærmest springer op ad den trappe, der forbinder to afdelinger på plejehjemmet Lillerupparken i Rønde i Syddjurs Kommune. "Sammen om det gode liv" står der skrevet på T-shirt-ryggen af de to 15-årige såkaldte fritidsjobbere. Sammen bevæger de sig hjemmevant rundt mellem plejehjemmets forskellige afdelinger, hvor i alt 84 ældre bor.

De to unge, Anna Frederiksen og August Valdemar Taul, er en del af Syddjurs Kommunes indsats for at få endnu flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, der uddanner dem i fag inden for plejesektoren. Ansættelsen af 10 unge fritidsjobbere bidrager også til at skabe mere nærvær for de ældre og styrker arbejdsglæden for plejehjemmenes øvrige ansatte.