Poul Bjerge er vild med camping: ”Det er hyggen og fællesskabet, der tiltaler mig”

Poul Bjerge, 45 år, reserverer hvert år uge 30 til at få set de venner, han aftjente værnepligt med.
Poul Bjerge, 45 år, reserverer hvert år uge 30 til at få set de venner, han aftjente værnepligt med. Foto: Privatfoto.

”Det er hyggen og fællesskabet, der tiltaler mig”

Ferieplanerne for uge 30 ligger altid fast for 45-årige Poul Bjerge. Han mødes med sine gamle soldaterkammerater på Møgeltønder Camping. Da de stoppede i militæret, aftalte de, at de skulle samles hver weekend i uge 30 for at holde kontakten ved lige. Siden er weekenden blevet udvidet til en hel uge, og de har ikke misset et eneste år.

”Det er hyggen, der tiltaler mig ved camping. Folk taler med hinanden, og man hjælper hinanden med at lave mad. Man vil pludselig gerne vaske op og skrælle kartofler. Man vil det hele, fordi der er et fællesskab,” fortæller Poul Bjerge.

Soldaterkammeraternes familier tager nu også med på camping, og flokken er blevet udvidet gennem årene, så der i dag er flere børn end voksne med. Børnene elsker også ferieformen, siger Poul Bjerge.

”Vi har hvert år kongespilsturneringer, og vi konkurrerer i minigolf. Og det skal være gennemført, så vi medbringer hatte og pokaler. Og hele campingpladsen følger troligt med i turneringerne.”

Familien Bjerges forhold til camping er ikke begrænset til uge 30 og Møgeltønder Camping – de har ofte på egen hånd besøgt andre campingpladser i både Danmark og Sverige, og uanset hvor de har parkeret, har de dér oplevet et særligt fællesskab.

Og Poul Bjerge får faktisk gevinst af familiens campingvogn uden for ferierne også: Han arbejder til daglig som dumperfører for et entreprenørfirma på Sjælland, men bor i Jylland. Derfor holder campingvognen ofte parkeret ved Kastrup, hvor han overnatter fra mandag til torsdag for at få logistikken til at gå op.