Radikal politiker skal forlade Folketinget: Nu vil jeg sove og have mig et kæledyr

Kathrine Olldag fra Radikale Venstre har haft mareridt om valgets udfald under hele valgkampen. Og så blev mareridtet virkelighed: Hun blev ikke genvalgt til Folketinget

"I hele valgkampen er man en slags menneskelig vare, hvilket kræver enormt meget energi. Man skal sælge sig selv og lytte. Indimellem har jeg haft ubehagelige oplevelser, fordi det almindelige, høflige filter for nogle mennesker forsvinder, når de ser en politiker," siger Kathrine Olldag.
"I hele valgkampen er man en slags menneskelig vare, hvilket kræver enormt meget energi. Man skal sælge sig selv og lytte. Indimellem har jeg haft ubehagelige oplevelser, fordi det almindelige, høflige filter for nogle mennesker forsvinder, når de ser en politiker," siger Kathrine Olldag. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix.

Tre af mine rigtig gode venner fra Radikal Ungdom overnattede i den lejlighed i Hammerum, hvor jeg har boet under hele valgkampen, så vi var fire mennesker, der skulle koordinere vores morgenrutine. Stemningen var hektisk. Herefter tog jeg til Silkeborg for at dele æbler og flyers ud. Den vigtigste lørdag er lørdagen op til valgdagen, hvor alle mennesker er ude og handle, så dette var den sidste slutspurt. Klokken 14 skulle jeg til et fantastisk arrangement om poesi og politik på Antikvariat Obscurum i Herning, som måske var det arrangement, jeg havde glædet mig allermest til i valgkampen. Det var fedt, fordi det var uformelt. Alle politikerne skulle tage et tekststykke med, der havde inspireret dem, og som sagde noget om dem selv – som menneske og politiker.

Jeg læste mit yndlingsdigt højt. Det er skrevet af Theis Ørntoft og får mit hoved til at eksplodere. Digtet minder mig om hele tiden at holde fast i mig selv, når stormen suser. Det viste sig nærmest at være profetisk. Digtets allersidste linje er "helt sikkert måske". Jeg jokede lidt med, at det burde være Radikale Venstres valgslogan. Efter at arrangementet var slut, lavede jeg en TikTok-video med de tre unge fra Radikal Ungdom. Vi fjollede, hvilket gav mig god energi.