Rugemor fire år efter fødslen: ”Det er et stykke af dig selv, du giver væk”

Ninna Hesselberg var rugemor for sin kusine og dennes mand. Hun er afklaret med beslutningen om at give baret væk, men erkender, at det ikke er for alle

40-årige Ninna Hesselberg hjalp sin kusine med at få ønskebarnet. I dag ser hun den fireårige dreng jævnligt, men er afklaret med, at han ikke er hendes søn.
40-årige Ninna Hesselberg hjalp sin kusine med at få ønskebarnet. I dag ser hun den fireårige dreng jævnligt, men er afklaret med, at han ikke er hendes søn. Foto: Leif Tuxen.

Ninna Hesselberg sidder i en hospitalsseng på et sygehus i Danmark og sender lange øjne til det barn, hun fødte for omkring halvanden time siden og gav fra sig lige før. Det er en aften i februar 2018. Ninna har været rugemor for sin kusine og hendes mand, barnets biologiske far, og nu har de fået drengen.

”Det er en lettelse,” sagde hun kort efter fødslen, dels til DR's tv-hold, dels til kusinen og faderen: ”Det er overstået. To timer i helvede. Nu kommer det rigtig gode øjeblik, hvor man kan sige: ’Værsågod. Her er jeres lille gave’.”