Seniorskribent: Min hjerne samler på sorger og glædesfrø fra fortiden

Alt, hvad vi har oplevet i livet, gør os til dem, vi er. Det gælder både de bedste kys og de største ydmygelser. Men fortrængningen lever også

Alt, hvad vi har oplevet, elsket og lidt, ligger i vores hjerneskal og påvirker vores identitet og karakter, skrvier Margrethe Kähler.
Alt, hvad vi har oplevet, elsket og lidt, ligger i vores hjerneskal og påvirker vores identitet og karakter, skrvier Margrethe Kähler. Genrefoto: Gemma Evans/Unsplash

Vi lægger livet bag os hver eneste dag. Hvert eneste øjeblik. Hvad kan vi huske? Hvad vælger vi at mindes? Hvad ønsker vi ikke at huske, men husker alligevel? Måske er det kun vores krop, der husker, fordi oplevelsen var for skræmmende eller overvældende.

Selv bærer jeg nødig bakker fyldt med glas og kopper. Går hellere flere gange med tingene i hænderne, fordi min far elskede at springe frem bag en dør og forskrække mig, så jeg tabte hele molevitten. Forleden gjorde et barnebarn det samme i sjov. Jeg stak i et ulvehyl og forstod pludselig sammenhængen. Han fik en krammer og lovede aldrig at gøre det igen.