Vandretur i de svenske skove eller all inclusive på Rhodos. Hvad siger din ferie om dig?

Når danskerne skal på sommerferie, søger de ofte en kontrast til hverdagen. Men om valget falder på interrail, all inclusive eller vandretur kan alligevel afsløre noget om, hvem man er, og hvor man står i livet

Foruden vandreturen og all inclusive-ferien ser Kristeligt Dagblad her på fire andre rejseformer, som danskerne også er svært glade for.
Foruden vandreturen og all inclusive-ferien ser Kristeligt Dagblad her på fire andre rejseformer, som danskerne også er svært glade for. . Foto: Alle illustrationer: Rasmus Juul.

Sommeren byder for mange mennesker på en ferie. Og når det skal afgøres, om den skal foregå i en italiensk storby, på et græsk all-inclusive-hotel eller ved en svensk skovsø, er der flere forhold, som spiller ind.

Valget kan sige noget om, hvem man er, og hvor man står i livet. Det mener etnolog og livsstilsekspert Julia Lahme. I de følgende linjer – hvor der i sagens natur vil optræde en række generaliseringer – giver hun sin udlægning af, hvad ferieformen siger om mennesket.