Velvære, vestenvind og en vis velstand: Efter corona drømmer vi om ro

I kurbadet i Ringkøbing køber man sig til stilhed. I en usikker verden længes mange efter at komme langt væk uden at rejse langt, og det giver medvind til wellnessturisme, viser forskning

Fra fjordbassinet på tagterrassen kan man se solen gå ned. Man skal være 16 år for at få adgang til kurbadet, og mange småbørnsforældre værdsætter et afbræk i en børnefrizone.
Fra fjordbassinet på tagterrassen kan man se solen gå ned. Man skal være 16 år for at få adgang til kurbadet, og mange småbørnsforældre værdsætter et afbræk i en børnefrizone. . Foto: Leif E.

Det er tidlig morgen i Ringkøbing. Endnu en sommerdag er koldstartet, men i det store bassin i Kurbad Fjordgaarden er vandet varmt. Lyden af rislende vand blander sig med et dæmpet lydtæppe af elektronisk musik. Her kobler man ro og velvære og markedsfører det som wellness.

For nogle måneder siden blev kurbadet i Vestjylland kåret som Danmarks bedste spa, da skønhedsindustrien uddelte priser til Danish Beauty Awards. Dommerne hæftede sig blandt andet ved udsigten fra kurbadet. Og ja, man kan se langt fra kurbadet i Vestjyllands lille hovedstad. Gennem de store vinduespartier kan man se marker, vindmøller på rækker og den bølgende sivskov ned mod Vonå. Men også flere andre steder i landet kan man finde kurbade, der kombinerer velvære og naturoplevelser, og efter coronaen er netop denne type turisme blevet populær.