Vi arbejder hjemmefra, på deltid og mere fleksibelt. Men har vi fået for travlt med at slappe af?

Flere siger farvel til samfundets hamsterhjul, og arbejdspladser forandrer både fysiske og strukturelle rammer, så der også er plads til at være menneske. Men det må ikke blive et tabu at være flittig, mener rektor

”Hvorfor skal vi absolut løbe hurtigere? Hvad er det for en acceleration, vi taler ind i? Hvorfor er det ikke i orden at arbejde mindre?”, spørger 28-årige Emma Kofoed Obdrup, der har sagt sit job op og er flyttet fra København til den vestsjællandske landsby Vallekilde.
”Hvorfor skal vi absolut løbe hurtigere? Hvad er det for en acceleration, vi taler ind i? Hvorfor er det ikke i orden at arbejde mindre?”, spørger 28-årige Emma Kofoed Obdrup, der har sagt sit job op og er flyttet fra København til den vestsjællandske landsby Vallekilde. Foto: Johanne Teglgård Olsen.

Mange fandt det modigt - også lidt hende selv - da 28-årige Emma Kofoed Obdrup sagde sit job op og flyttede fra København til den vestsjællandske landsby Vallekilde. Hendes mand havde i noget tid arbejdet som underviser på den lokale højskole, og da parret fik muligheden for at flytte i en tjenestebolig, greb de den.

Før Emma Kofoed Obdrup sagde sit job op, havde hun altid gået "den lige vej", som hun selv kalder det. Hun var gået direkte fra gymnasie til bacheloruddannelse, sidenhen tog hun en kandidatgrad og fik så et fuldtidsarbejde som studie- og trivselsvejleder på Aalborg Universitet i København. Hun blev gift og fik sit første barn. Men "den lige vej" var også en vej, der gjorde hende psykisk udkørt. Og da hun i 2021 gik på barsel, sagde sit job op og flyttede til Vallekilde, spurgte hun sig selv: