Signatur er en klumme og skrives på skift af sognepræst Heidi Røn, journalist Tine Maria Winther, efterskoleforstander Rasmus Bro Henriksen og redaktør Kåre Gade

Vores hund har nået teenageårene. Og lige som med sine menneskelige modstykker, er løbet kørt for Balders opdragelse

Min kone og datter tog en ”Hvilken hund passer til dig?”-test på nettet, og denne halvobskure race blev resultatet

"Han lærte aldrig at lægge sig ned, når nogen siger: 'Dæk'. Til gengæld har han snart set alle sæsoner af Netflixserien 'Stranger Things', og det er trods alt også noget".
"Han lærte aldrig at lægge sig ned, når nogen siger: 'Dæk'. Til gengæld har han snart set alle sæsoner af Netflixserien 'Stranger Things', og det er trods alt også noget". Foto: Tj Kolesnik/Unsplash.

I Siegerland i det vestlige Tyskland forsvandt ved Anden Verdenskrigs afslutning en lille pjusket hund fra en deling amerikanske soldater. De havde taget hunden med sig fra Frankrig over Rhinen som maskot, men den blev glemt under en optankning og var nu alene uden velyndere i Det Tredje Riges ruiner.

Mager strejfede det franske gadekryds omkring og var tæt på døden, da advokatfruen Ilse Schleifenbaum tabte sit hjerte til kræet. På nabogården levede tæven Fiffi, og de to hunde fandt hinanden. Hvalpene, der kom ud af mødet, viste sig at være omgængelige, stærke, selvstændige og dog lydige. Dertil havde de en relativt høj nuttethedsfaktor. Alt sammen egenskaber, der skulle vise sig brugbare i efterkrigstidens præstationssamfund, også for en hund.