Prøv avisen
Min sommer

Amalie Dollerup: Ferien er til, for at man kan slappe af

"På rejsen vil jeg gerne lytte til lydene omkring mig. Til et brusende hav, til fuglene og til stilheden,” siger den 32-årige skuespiller Amalie Dollerup, der blandt andet er kendt fra TV 2-serien ”Badehotellet”. – Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For skuespiller Amalie Dollerup er det vigtigste ved en ferie at komme helt ned i gear. Derfor ser hun hellere serier på Netflix, end hun læser en bog, og hun foretrækker en tur til stranden frem for en vandretur

Jeg vil gerne til et nyt sted. Der er ikke en bestemt destination, som jeg går og drømmer om for tiden, men det er vigtigt for mig at opleve noget nyt fra gang til gang, når jeg rejser. Det skal også helst være et sted, hvor jeg er sikker på at få slappet helt af. Dog uden at det er et sted med for mange turister. Jeg er ikke så meget til de steder, hvor alting står på dansk og tysk, fordi de lokale ved, at det vrimler med sådan nogle som os. Jeg vil gerne have en fornemmelse af, at jeg oplever den lokale stemning.

Jeg vil rejse med gode venner, når det kan lade sig gøre, og meget gerne med min mand, Andreas. Vi er gode rejsekammerater, fordi vi vil mange af de samme ting. Der er for eksempel ingen af os, der er til aktive ferier, hvor man skal ud at vandre hele tiden og den slags. Jeg er meget aktiv til daglig i mit arbejde på teateret, og derfor opsøger jeg ikke de fysiske udfordringer, når jeg skal holde ferie.

Når jeg vælger ferieform, er det vigtigste at finde den rette kombination af at opleve et nyt sted med alt, hvad det indebærer af natur og kulturoplevelser, men samtidig at sætte tid af til bare at ligge på en strand og komme helt ned i gear. Den kombination fandt jeg, da jeg i det tidlige forår var i Jordan. Det var en fantastisk spændende rejse, hvor vi var på tur i ørkenen, men også kunne holde badeferie.

I ferien vil jeg læse meget lidt. Jeg vil egentlig hellere se Netflix. Tv-serier er en form for historiefortælling og underholdning, som tiltaler mig meget. Jeg er nok mere til at få billederne præsenteret end til selv at skulle danne dem. Hvis jeg læser en bog, bliver jeg så let distraheret.

På rejsen vil jeg lytte til lydene omkring mig. Til et brusende hav, til fuglene og til stilheden. Jeg har ikke brug for at høre musik, når jeg for eksempel ligger på stranden. Jeg synes også, det er helt misforstået, at nogle hoteller spiller høj popmusik på stranden eller ved poolen. Jeg vil have lov til at ligge og stene og kigge op i en blå himmel og mærke roen. Det er velvære for mig.

Når det regner, vil jeg forsøge at få det bedste ud af dagen alligevel og gøre det hyggeligt. Det kan være med gode film eller spil, varm kakao eller ved at tage mig tid til at lave god mad. Eller at tage en lur på sofaen, bare fordi man kan. Jeg synes faktisk, at en enkelt regnvejrsdag eller to kan være dejlig.

Sommer betyder arbejde for mit vedkommende i år, fordi jeg er med i Cirkusrevyen, som spiller hele sommeren. Men ellers betyder sommer for mig at have tid. Tid til et glas rosé på altanen og tid til at være sammen med familie og venner.

Når jeg kommer hjem, glæder jeg mig til at kunne sove i min egen seng. Der er altid noget særligt over at komme hjem til sin egen, helt rigtige madras og hovedpude. Men kontrasten fra den spændende, farverige ferie kan også godt være hård, når man kommer hjem til gråvejret.