Dommer i Den store bagedyst: I min weekend er der både tid til kunst og kager

Katrine Foged Thomsen, konditor og ny dommer i ”Den store bagedyst”, bruger sin weekend på arbejde og afslapning, kager og kunst. Det kreative får plads, både når hun maler, og når hun bager

39-årige Katrine Foged Thomsen er indehaver af konditoriet Grannys House. – Privatfoto.
39-årige Katrine Foged Thomsen er indehaver af konditoriet Grannys House. – Privatfoto.

Jeg mærker, at det er weekend, når mine unger får fri fra skole, og vi skal se ”Vild med dans”. Så laver vi en kande te og en slikskål, ser på kjolerne og dansene og hepper.

I en weekend vil jeg gerne gå en lang tur, ofte ved Utterslev Mose tæt på hvor jeg bor, og lave bryllupskage. Mine weekender er en kombination af afslapning og arbejde. Der er både plads til weekendtraditionerne med mine børn og mit arbejde med konditoriet. Jeg er ikke et 8-16-menneske og har altid været vant til at arbejde i weekenderne. Det er en livsstil og et valg for mig.

Jeg lader op ved at lave kunst. Alt fra croquis til blyanttegning til maling med akrylfarver. Det er afstressende for mig, ligesom at cleare hovedet ved at gå en tur, og en måde for mig at få energi. Jeg kommer ind i en kunstboble. Der er nogle tråde fra kunsten til kagerne, og jeg bruger det kunstneriske både i min fritid og i mit arbejde. Kager og konditori er også kreativt, både i pyntningen og i udtænkningen af kagerne.

Skal jeg holde et middagsselskab, laver jeg en sammenkogt ret. Jeg kan godt lide simremad, der står og passer sig selv og dufter hele dagen. Der kommer gode venner med børn på besøg, det er stille og roligt, alle hjælpes ad med at dække bord og tænde stearinlys, og så spiser og sludrer vi hele aftenen. Og så er der selvfølgelig kage til dessert.

På en søndag arbejder jeg så tidligt som muligt om morgenen, så jeg kan komme hjem til min familie. De sover alligevel længe, så når de vågner, har jeg arbejdet. Jeg har en gammel boble-folkevogn, som jeg også godt kan lide at køre en tur i om søndagen. Det bedste er, når jeg kan køre med taget nede – de tre dage om året, hvor det er vejr til det.

Skulle jeg ud af huset, skal jeg på kunstmuseum. Jeg kan lide al slags kunst, men elsker særligt at komme på Statens Museum for Kunst. På trods af at jeg går meget på museer, har jeg til gode at besøge ARoS i Aarhus, og det glæder jeg mig utrolig meget til. Mit yndlingsmuseum i verden er Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet, kunsten, bygningen og van Goghs livshistorie er ufatteligt smuk og går alt sammen op i en højere enhed.88