Hospitalspræst: I weekenden skal der være tid til at hvile ørerne

Hospitalspræst Birgitte Bjørn Stimpel, 56 år, er netop blevet mormor for første gang og vil gerne gå med ...

Hospitalspræst Birgitte Bjørn Stimpel, 56 år, er netop blevet mormor for første gang og vil gerne gå med den lille i barnevognen om søndagen. – Privatfoto.

At pille ukrudt i nærheden af kvædetræets velduftende blomster kan drive træthed, tunge tanker og bekymringer langt væk.
Birgitte Bjørn Stimpel

Birgitte Bjørn Stimpel er hospitalspræst ved Bispebjerg og Frederiksberg hospitaler samt sognepræst ved Godthaabskirken. I weekenden lader hun op ved at pille ukrudt og prygle græsplænen

Jeg mærker, det er weekend, når min mand har hentet morgenbrød, og vi har tid til at drikke te og læse avis sammen. Det er der sjældent plads til i løbet af ugen, hvor vækkeuret ringer klokken 05.45. Min mand kører tidligt på arbejde, og jeg begynder selv helst dagene med fitness for at få de gamle, stive muskler i omdrejning. Men i weekenden nyder jeg, hvis vi fra morgenstunden kan give os mere tid til hinanden og til at vende nyheder hjemme og ude i verden.

Jeg vil gerne vågne udhvilet og til solsortens forårstriller og med dens lette tilgang til dagen. Selvom vi bor i byen, er der faktisk en del fugle i haven. Solsorten har en særlig melodiøs sang, synes jeg. Den klinger så klar og energisk og kalder på min egen lyst til at gå om bord i dagen, selvom jeg kan være ret så søvndrukken.

I en weekend vil jeg som oftest have forskellige arbejdsopgaver at passe. Som hospitalspræst står man i sagens natur en del til rådighed alle dage, også i weekenden. Folk bliver selvfølgelig ikke kun akut syge, ulykkelige eller trænger til lydhørhed klokken 08-16, så der indløber samtaler på skæve tidspunkter. I en weekend

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.