Prøv avisen
Min weekend

Hr. Skæg: I weekenden vil jeg lege og spise usundt

Mikkel Lomborg kan mærke at det er weekend, når han pakker sit skæg og sine rekvisitter og kører ud for at optræde. Foto: Leif Tuxen

Sommeren over kan Mikkel Lomborg opleves i fuld hopla som Hr. Skæg i Cirkus Summarum. I weekenden vil han dog helst vågne ved, at der er én, der hopper ham på maven

Jeg mærker, det er weekend, når jeg pakker mit skæg og alle mine andre rekvisitter og tager hen for at leje en bil, som kan køre mig og mine pakkenelliker ud for at optræde. Min primære arbejdstid er i weekenden, og det er en kriminel underdrivelse at sige, at jeg har travlt.

Jeg vil gerne vågne ved, at der er én, der hopper mig på maven. Det gør min fireårige datter nemlig. Det er ikke altid, jeg har morgenen sammen med min familie, fordi jeg rejser rundt i hele landet. Så når jeg vågner ved, at hun hopper på min mave, ved jeg, at jeg er hjemme. Så er det pludselig en meget meningsfuld måde at vågne på.

I en weekend vil jeg meget gerne arbejde så tæt på mit hjem, at jeg kan nå hjem. I cirkussæsonen er jeg tit så udkogt, at jeg skvatter sammen som en våd karklud, når jeg får fri. Så en god weekend er, når jeg kan nå hjem og have nogle vågne timer med min datter og papdatter og en hyggelig aften med min kone.

Jeg lader op i hverdagene. Så ser jeg tit ”Antikkrejlerne” i fjernsynet. Det er smuk, hjernedød underholdning. Jeg elsker også kunstfilm og specielle teateroplevelser, men det slapper jeg ikke af til. Så når jeg skal lade op, prioriterer jeg absolut den underholdning, hvor jeg kan lukke helt ned for systemet.

Skal jeg holde et middagsselskab, er jeg 100 procent afhængig af min kone. Jeg har hele mit liv været elendig til at invitere folk. Derfor skete der også en større revolution, da jeg blev gift. Jeg har nærmest genfundet relationen til min egen familie, fordi hun holder liv i vores kontakter.

På en søndag står jeg som regel op på et hotelværelse. Jeg kigger i spejlet og tjekker, at skægget står snorlige, inden jeg drøner ud ad døren for at stå foran et publikum et sted i Danmark. Bagefter skriver jeg autografer i 3-4 timer, inden jeg kører hjem om aftenen.

Skulle jeg ud af huset, ville jeg nok hellere blive i huset sammen med min familie. Så skulle vi ikke lave andet end at lege, se film og spise noget usundt. Det er først for nylig, at min datter er begyndt at se Hr. Skæg som en separat figur. Før havde hun det svært, når folk kaldte mig Hr. Skæg. Så rettede hun dem og sagde, at jeg altså hedder far.

Inden jeg går i seng, går jeg lige for tiden en tur på 5-10 kilometer, fordi jeg er i gang med at genoptræne en diskusprolaps. Efter en dag med dobbeltforestillinger i Cirkus Summarum har jeg slet ikke lyst til at gå tur, men det hævner sig så grueligt om morgenen, hvis jeg ikke gør det. Og så sover jeg også uhyggeligt meget bedre bagefter.