Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Min weekend

Vild med Dans-dommer: I weekenden vil jeg sidde på gulvet og spise sushi

45-årige Marianne Eihilt tager hver fredag turen fra hjembyen Aarhus til København, hvor hun er dommer i 16. sæson af ”Vild med dans”. – Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Marianne Eihilt, danser og dommer i TV 2’s ”Vild med dans”, foretrækker en weekend i børnehøjde, hvor der leges og spises på gulvet. Siden hun var barn, har weekenden også handlet om dans, men i dag skal der også være tid til at bage og gå på biblioteket

Jeg mærker, at det er weekend, når jeg tager til København for at lave ”Vild med dans” for TV 2. Sådan er det i hvert fald lige nu. Normalt er fredag den hyggeligste dag hjemme hos os, fordi jeg ikke har danseundervisning fredag aften, som jeg har nogle af de øvrige dage. Om fredagen er jeg meget bevidst om at være til stede med min kæreste og vores børn på et og fire år. Så er vi helt nede i børnehøjde. Bogstaveligt talt. Vi sidder gerne på gulvet og spiser sushi ved et lavt bord med ungerne. Vi spiser fredagsslik, og børnene får lov at se lidt fjernsyn. Det er en dag, hvor jeg ikke behøver at bekymre mig om, hvad klokken er.

Da jeg var barn, handlede min weekend om dans. Der var ingen babysitter, når mine forældre var til danseturnering, så var jeg bare med i stedet. Og jeg gik også selv til dans. På den måde var jeg meget mere inde i danseverdenen dengang, end jeg er nu, hvor jeg ikke konkurrerer længere. Jeg har aldrig, heller ikke som teenager, ligget og sovet til klokken 11.30 i weekenden. Det gider jeg ikke. Jeg vil op og i gang, og det er jeg, to minutter efter jeg er vågnet. Weekenderne har, siden jeg var barn, handlet meget om dans. Og sådan er det i høj grad stadig.

Jeg er vokset op med en tæt familie. Vi har altid været sammen om alting. Jeg har ikke den største vennekreds, og i stedet er det vores familie, vi ser meget. Vi holder både påske-, sommer- og juleferie sammen, og det er også børnenes bedsteforældre, vi gerne vil prioritere at se i weekenden. Men det kan kræve planlægning i et liv, hvor der ofte også er arbejde i weekenden. Lige nu er vi ved at lave en plan over december, så vi er sikre på, at vi når både julemarkeder og små-kagebagning.

Når jeg skal slappe af, lægger jeg benene op og finder min computer frem, hvis jeg har en aften for mig selv. Det er en stor kontrast til den glamourøse danseverden, for herhjemme render jeg rundt i leggings og store trøjer. Jeg har en danseskole, og som selvstændig er der altid meget administrativt arbejde, og det hygger jeg mig med at ordne om aftenen.

Søndag er jeg helst hjemme, så jeg kan hygge sammen med familien. Jeg elsker at bage brød og kager, specielt fordi børnene også kan være med. Selv den lille kan få hænderne ned i melet og mærke, hvordan det føles. Vi bor tæt ved en skov, og der går vi også gerne tur med børnene i weekenden.

Skal jeg ud af huset, planlægger jeg gerne en halv dag, og så tilbringer vi den anden halvdel derhjemme. Ungerne får meget ud af at komme ud og opleve noget forskelligt. Så besøger vi eksempelvis Dokk1 i Aarhus, hvor vi også går på biblioteket. Lige nu arbejder vi også på en weekendtur til Stockholm med ungerne i julen, så vi kan komme lidt væk og være sammen, når ”Vild med dans” er slut.

Når jeg skal sove, går jeg altid lige ind og kigger til børnene. Jeg tjekker, at de ligger godt og begge har dyner på, og så kysser jeg dem forsigtigt, så de ikke vågner. Jeg har et højt energiniveau, så jeg går først i seng omkring midnat, og jeg står op klokken 06.30. Så når først jeg lægger mig ned, sover jeg på stedet. Derfor er jeg heller ikke sådan en, der hyggelæser en tyk bog i sengen. Det kan jeg simpelthen ikke, selvom jeg gerne ville.