Prøv avisen
Min weekend

Skuespiller: Jeg var den af os børn, som var vild med kunst

Skuespiller Fanny Louise Bernth er 30 år og nyuddannet skuespiller. Hun fik sit gennembrud som den unge læge i DR-serien ”Herrens Veje”. – Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Fanny Louise Bernth gik direkte fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus til rollen som Emilie i Herrens Veje. Når hun har fri, har hun travlt med at følge kollegerne på teatrene

Jeg mærker, det er weekend, når jeg kan gå i teateret fredag aften og drikke et glas vin efterfølgende. Som skuespiller har jeg langtfra altid fri i weekenden. I denne uge har jeg fri i weekenden og skal til Aarhus, hvor jeg læste. Jeg skal se ”Mæt Af Dage” på Svalegangen om aktiv dødshjælp, ”Dancer in the Dark” og ”Tryllefløjten”, som min kusine er med til at opføre i landsbyen Hertha.

Da jeg var barn, betød weekend, at vi skulle se ”Disney Sjov” og have fredagsslik. Min mor købte en pose Matador Mix, og jeg havde til opgave at fordele slikket ligeligt mellem os børn, mens min mor fik alle lakridsæggene.

Jeg er vokset op på Christiania. Jeg var medlem af Louisianas Børneklub, hvor vi en gang om måneden var samlet og deltog i workshops med forskellige kunstnere i weekenden. Jeg var ikke særlig gammel, da min mor tog mig med til en Picasso-udstilling, og jeg var den af os fire børn, som var vild med kunst, og jeg tegnede også selv meget.

Når jeg skal slappe af, går jeg gerne en tur ned til havet. Vi bor i et lille, gammelt hus i Skovshoved, og der er ikke langt til Dyrehaven, hvor vi gerne går tur. Jeg har også holdt fast i at tegne, og det er nærmest meditativt for mig. Normalt, når jeg arbejder med kunst, skal det føre til noget. Det skal tegningen ikke, og det har en værdi.

Skal jeg ud af huset, vil jeg gå i teateret. Jeg har altid stykker, jeg gerne vil se. På min liste står blandt andet ”Færdig med Eddy”, hvor Morten Hee Andersen, som er August i ”Herrens Veje” spiller hovedrollen. Han, Camilla Lau og jeg kom direkte fra uddannelsen til ”Herrens Veje”, og det har givet os et særligt fællesskab at være på samme projekt i to år.

Søndag er typisk en mere stille dag, hvor min mailboks er stille, og min kæreste og jeg tager os lidt godt af hinanden og nyder roen inden en ny uge.

Inden jeg går i seng, ender vi tit i vores sofastue sammen med vores lille kat, som vi hænger en del ud med. I dagligstuen arbejder vi, men i sofastuen kan man give slip og måske se en film.