Prøv avisen
Min weekend

Silas Holst: Jeg skal lære at holde fri i weekenden

Silas Holst, 35 år, danser og performer, bor i Brønshøj i København med datteren Maggie My på tre år og sønnen Bob Jones på et år. Har det seneste år haft hovedrollen i ”The Book of Mormon” på Det Ny Teater i København. Næste år aktuel i musicalen ”Flashdance”, der opføres i Aarhus og København. Også kendt fra ”Vild med dans” og forestillingen ”Saturday Night Fever”. – Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Efter et år med mucialen ”The book of Mormon” glæder danseren sig til at kunne putte børnene om aftenen

Jeg mærker, det er weekend, når jeg følger min datter til dans om lørdagen. Hun går til dans på min danseskole, men det er ikke mig, der underviser hende. Det er hyggeligt bare at sidde og se på, mens hun fyrer den af.

I en weekend vil jeg gerne være sammen med mine børn. Jeg har en datter på tre år og en søn på et år, og jeg har været væk hjemmefra mange aftener på grund af teatret.

Jeg lader op ved at lave så lidt som muligt, især hvis jeg har forestilling om aftenen. Så prøver jeg at blive i en slags dvale, så jeg ”topper” om aftenen.

Med dvale mener jeg, at jeg sørger for, at tingene går langsomt. Skal jeg noget, gør jeg det langsomt. Men jeg sørger også for at holde musklerne og stemmen varme hele dagen. Løber eller går en tur. Der ligger faktisk et heldagsjob forud for en forestilling om aftenen, fordi man forbereder sig til at være helt klar klokken 20.00. Jeg er lige blevet færdig med ”The book of Mormon” på Det Ny Teater, så det er første gang i rigtig lang tid, jeg skal til at have weekendfri igen.

Skal jeg holde et middagsselskab, så køber jeg maden udefra. Jeg er ikke synderligt god til at lave mad, men det vil blive hyggeligt, for jeg går meget op i at gøre det rart, inden gæsterne kommer. Jeg dækker bordet og sørger for at sætte folk ved siden af nogen, de vil snakke godt sammen med.

På en søndag skal jeg lære at holde fri og se, hvordan det er. Jeg er lidt spændt på det. Jeg kan godt mærke, at jeg allerede nu tænker, at jeg hellere må booke den lidt op, for jeg har næsten glemt, hvad man laver på en hel fridag. Men jeg glæder mig! Og på søndag vil jeg se frem til at putte mine børn. Det har jeg ikke gjort i 100 år. Forestillingerne ”The book of Mormon” lå jo om aftenen.

Skulle jeg ud af huset, ville jeg altid tjekke, om jeg havde min pung, mine nøgler og min telefon, og så kan resten egentlig godt sejle lidt. Jeg er ret flyvsk og glemsom, men de tre ting har jeg lært altid at få med.

Hvis jeg skulle ud af huset for at opleve noget, ville jeg gå i teateret. Det er jeg ret dårlig til at nå, men jeg tror faktisk, jeg vil forsøge at komme ud i sommerlandet og se revyer. Sommerrevyerne har fået virkelig gode anmeldelser, og jeg har mange venner, som spiller med i revyer i år.

Inden jeg går i seng, læser jeg altid nyheder på min telefon for at være sikker på, at jeg ikke går glip af noget. Så kan man også tale med næste dag – medmindre selvfølgelig der sker noget stort i løbet af natten.