Tidligere drabschef: I weekenden slapper jeg af ved at knokle i haven

Vores naturgrund er cirka en tønde land. Så der er altså nok at se til med at slå græs, hugge brænde og skabe optimale betingelser for fugle og dyr

For to år siden gik 69-årige Bent Isager-Nielsen på pension efter mere end 40 år i politiet, hvor han blandt andet var chef for politiets rejsehold. – Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
For to år siden gik 69-årige Bent Isager-Nielsen på pension efter mere end 40 år i politiet, hvor han blandt andet var chef for politiets rejsehold. – Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Jeg mærker, det er weekend på en helt anden måde nu end før min pensionering fra politiet i 2018. Nu vågner jeg ved en ottetiden, når det passer mig. I hverdagen har jeg i mange år spist en ostemad og havregryn til morgenmad, men i weekenden er det anderledes. Der laver jeg stor morgenmad til min kone, og hvem der ellers har overnattet i vores lejlighed eller sommerhus. Den får hele baduljen med smilende blødkogte æg, grapefrugt og kernespeltboller fra bageren.

Da jeg var barn, dyrkede jeg meget lystfiskeri og oplevelser ude i naturen. Jeg var en inkarneret midtjyde fra Silkeborg, og vi var nabo til en excentrisk og passioneret lystfisker. Han tog mig under armen og ud til de midtjyske søer og åer, hvor vi kunne fange regnbue- og bækørreder, gedder og en i ny og næ en laks. Derudover husker jeg med glæde ferierne ved min morfars traditionelle landbrug i Pederstrup mellem Silkeborg og Kjellerup, hvor hestene trak ploven helt til 1961. Det var noget særligt, og i en kort periode drømte jeg om at blive landmand.

Jeg er vokset op i en almindelig kernefamilie med en storebror og en lillebror. Min far havde fem søskende, så vi var en kæmpestor familie, som ofte så hinanden. Jeg fik som noget ganske usædvanligt i min familie en studentereksamen. Det var under studenteroprøret, så jeg må indrømme, at jeg sløsede med for mange øl og lignede, jeg ved ikke hvad med langt hår og Beatles-støvler. Efter eksamen aftjente jeg min værnepligt. Jeg ville egentlig læse dansk og engelsk på universitetet, da jeg ved et tilfælde hørte om politiets rejsehold og tænkte, at det lød spændende.

Når jeg skal slappe af, bruger jeg meget tid på mine papir-aviser, Berlingske og Kristeligt Dagblad. For mig sker der en særlig fordybelse, når man sidder med en trykt avis og læser spændende artikler og løser ugens krydsogtværsere. Min kone og jeg er ofte i vores sommerhus i Vestsjælland, hvor jeg slapper af ved at knokle på vores naturgrund. Den er cirka en tønde land, så der er altså nok at se til med at slå græs, hugge brænde og skabe optimale betingelser for fugle og dyr. Modsat når vi er i vores lejlighed på Frederiksberg – så går vi ofte i teateret. Så jeg slapper af på forskellige måder alt efter, hvor jeg er.

Søndag stryger jeg og pudser sko. Det er en rutine, der hænger ved fra tiden i rejseholdet. Ofte går min kone og jeg en rask tur i Frederiksberg Have og Søndermarken, hvor stemningen er helt særlig om søndagen. Efter det kan vi godt finde på at streame et tv-program, vi missede i ugens løb. Hvis vi får besøg eller besøger nogen om søndagen, er det typisk den nære familie. Vores datter, svigersøn og børnebørn og så hygger vi gerne omkring et godt måltid.

Skal jeg ud af huset, er søndag en udmærket dag at købe ind og fylde lagrene op. I supermarkedet og på gaden bliver jeg ofte genkendt af folk, som vil sludre og give deres holdning til politiets arbejde til kende eller måske viderebringe et tip. Så lytter jeg, for folk er som regel venlige. Det er prisværdigt, at borgere går så meget op i politiets arbejde. Det skal vi værne om.

Inden jeg går i seng, gør jeg rent i hovedet, for ellers har jeg en tendens til at vågne om natten og spekulere. Jeg har lært nogle teknikker til effektivt at rydde op, så jeg ved, hvad der skal ske den kommende uge. Inden min kone og jeg lægger os til at sove, siger vi som regel ”tak for i dag”. Det er jo ingen garanti for at være frisk og rørig. Derfor er vi taknemmelige.