Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

10 sjove familieudflugter i det danske sommervejr

Regn, regn og atter regn. Er du også træt af det danske sommervejr? Læs her en række gode bud på, hvad du kan foretage dig indendørs med din familie. Foto: Colurbox.com

Er du også skuffet over det danske sommervejr? Fortvivl ikke. Kirku-kalenderen rummer flere spændende indendørsarrangementer hen over sommeren, som både du og familien kan nyde, selvom regnen drypper ned over det danske sommerland

På kirke, kunst- og kulturkalenderen Kirku.dk kan du blive inspireret til en lang række gode og sjove sommeraktiviteter. Her har vi samlet en række forslag til indendørsaktiviteter for hele familien. Så selv om det regner, er der ingen undskyldning for ikke at komme ud og nyde sommeren og de mange gode aktivitetstilbud med din familie.

1)
Gratis tegneworkshop for børn
Den dansk-islandske billedhugger Bertel Thorvaldsen var selv kun 11 år gammel, da han startede på Kunstakademiet i København, hvor det første, man skulle lære, var at tegne. Med hjælp fra tegneundervisere kan du lære om og selv oprøve kræfter med tegneteknik fra Thorvaldsens tid, hvis du besøger Thorvaldsens Museum.

Læs mere
her.

2)
Børneværksted på Statens Museum for Kunst
Tag med på en omvisning i børneudstillingen Liv og døden. Med afsæt i udvalgte værker og en særlig refleksionszone tales der om små og store spørgsmål, og der gives rum for tanker og forestillinger om både livet og døden.

Læs mere
her.

3)
Kom til kongelig galla på Amalienborgmuseet
Udstillingen viser et farvestrålende og enestående udvalg af H.M. Dronning Margrethes smukkeste gallakjoler fra hoffets store fester og begivenheder siden 1960erne. De mange fantastiske kjoler er syet af både danske og franske haute couture-designere for blandt andet Balmain og Givenchy. Flere af Dronningens gallakjoler er syet af designer Jørgen Bender, der fra ca. 1967-1999 syede både gallakjoler og dragter til de kongelige damer.

Læs mere
her.

4)
Tag på opdagelse i jernalderlandsbyen
Besøg Museum Østjylland i Randers og mød troldmanden, høvdingen og bonden og få et nyt indblik i jernaldermenneskets dagligdag. Museet har lavet en digital iscenesættelse af en model af jernalderlandsbyen, der for over 2000 år siden lå ved Frederiksdalsvej i Randers.

Læs mere
her.

5)
'Dengang i 80'erne'
Horsens Kunstmuseum inviterer dig med tilbage til dengang, hvor det hele begyndte for kunstnere som Erik A. Frandsen, Michael Kvium, Christian Lemmerz, Nina Sten-Knudsen, Peter Bonde, Lars Ravn, Dorte Dahlin og Lars Nørgård. Udstillingen byder på et indblik i, hvad disse kunstnere skabte, dengang det hele startede, og kimen blev lagt til de værker, mange kender dem for i dag.
Mange af de kunstnere, der blev kendt som det "vilde" maleris bannerførere, har siden fundet vej ind i Horsens Kunstmuseums faste samling. Nogle af dem har Horsens Kunstmuseum fulgt hele vejen frem til i dag.

Læs mere
her.

6)
Familiefortællinger Thorvaldsens guder og helte får nyt liv
Den antikke verden var fuld af fantastiske fortællinger om guder og heltes farefulde eventyr på det høje bjerg Olympen og på jorden. Kom og hør én af de klassiske myter museet gemmer på, når vores fortæller giver guder og helte nyt liv.

Læs mere
her.

7)
Gratis slotskirkekoncert
Tag ud og nyd en af sommerens mange gratis koncerter. I Fredensbrog Slotskirke kan du nyde værker af Bach, Haydn, Niels W. Gade m.fl. opført af sopranen Julie MeeRa Albertsen og organisten Leif Valbjørn. Der er desuden fællessang på dansk og engelsk.

Læs mere her
.

8)
Offentlig rundvisning på Roskilde Kloster
Normalt er der kun adgang til at se Roskilde Klosters unikke kulturværdier på forudbestilte grupperundvisninger, men lige nu er der mulighed for at komme med på offentlige rundvisninger hver onsdag kl. 11 og kl. 14 i perioden fra d. 4. juli til og med d. 8. august.
Klosterets guider viser rundt i klosterkirken, Den Røde Stue, Riddersalen og Brahestuen, og fortæller om Sortebrødre, adelige jomfruer og om nutidens klosterliv. Hvis vejret tillader, starter rundvisningen med et besøg i klosterhaven.

Læs mere
her.

9)
Per Kirkeby og Grønland - Det hemmelige reservoir
Grønland har været i Per Kirkebys kunst og liv i mere end 50 år. Ordrupgaards aktuelle særudstilling Per Kirkeby og Grønland. Det hemmelige reservoir, viser hvordan Kirkebys karakteristiske streger og motivverden dannes i mødet med den grønlandske natur.
Grønland er en nøgle til Kirkebys internationalt værdsatte kunst. Per Kirkeby og Grønland. Det hemmelige reservoir trækker fine tråde fra den unge geologs optegnelser til den modne malers kunst.

Læs mere
her.

10)
Husdyr, husflid og huggehus - for børn på landet i gamle dage
Der er mange dejlige aktiviteter for børn og deres voksne på Flynderupgårdmuseet i Espergærde. De ansatte og de frivillige stiller sig til rådighed, så der bliver mulighed for at prøve de gamle håndværk og fritidssysler. Blandt andet kan man lave reb, filte uld, smede søm, snitte dyrefigurer, lave græsdukker og meget andet. For de lidt større børn vil der være tegneværksted.
Derudover kan man se udstillingerne på museet: "Sølv og det der ligner", den gamle gårdmandsbutik, fiskerisamlingen og den gamle skolestue.

Læs mere
her.

For mere inspiration, besøg kirku.dk