Tillid er afgørende for det gode liv

For Europa-Parlamentsvalgets største stemmesluger Morten Messerschmidt (DF) er et liv i tillid et godt liv. For ham går pligt forud for alt, men når han skal slappe af, er det hjemme på Bakken og gerne med et glas bourgogne

33-årige Morten Messer-schmidt (DF) blev alletiders største stemmesluger ved søndagens Europa-Parlamentsvalg.
33-årige Morten Messer-schmidt (DF) blev alletiders største stemmesluger ved søndagens Europa-Parlamentsvalg. . Foto: Mads Nissen/Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er at leve i tillid til sit land og sin familie. At have en vished om en tryg fremtid og tage de chancer, som livet tilbyder.

Hvis ikke man har tryghed i det nære og hviler i det nære, nationale fællesskab, der findes, tør man heller ikke tage de chancer, som man møder i livet.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg føler, jeg har gjort det bedste, jeg kunne. Det kan være under en forhandling, en debat, eller når jeg har skrevet et større indlæg, hvor jeg føler, jeg har leveret mit ypperste. Jeg er meget kritisk over for mig selv og spørger altid mig selv, om jeg kunne have gjort det bedre. Det er vigtigt at være kritisk over for sig selv, og man kan aldrig blive kritisk nok.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Givetvis alt for lidt. Men tre måneders valgkamp er dog en fysisk udfordring, så det har nok givet en smule. Men det er et af de områder, hvor jeg gerne ville have mere overskud til at pleje mig selv. Jeg spiller squash med min ven i ny og næ, men så går jeg jo og har ondt i kroppen en uge efter, fordi jeg er så utrænet. Og så er det bare logistisk vanskeligt, når man arbejder i tre forskellige lande.

Hvad er afslapning for dig?

At gøre noget helt andet end den daglige trummerum. Være lidt væk fra Bruxelles og arbejdet. Jeg slapper særligt af, når jeg er på Bakken og hygger sammen med min kæreste, Dot. Vasker kulstøv af radiobilerne eller kommer med friske drikkevarer til syngepigerne. Bakken er mit refugium.

Hvad er der altid i dit køleskab?

En flaske hvidvin fra Meursalt. Det er svært at have et køleskab med et stort udbud, når man er halvdelen af tiden det ene sted og halvdelen af tiden det andet sted.

Hvad er din største last?

Det er, at jeg arbejder for meget. I hvert fald hvis man spørger mine omgivelser. Arbejdet har første prioritet for mig, og det betyder, at jeg sommetider kommer til at skuffe folk, fordi jeg bliver nødt til at vælge dem fra. Men for mig går pligten forud for alt.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det er at drikke bourgognevin. Det er godt for hjertet, siger min gode ven Peter Lundgren. Så det stoler jeg blindt på.