Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Sommerliv

Christine Antorini: København er en dejlig by at tilbringe sommeren i

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Noget af det, som børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) holder mest af ved sommeren, er muligheden for at kunne sætte planlægning og kalenderkiggeri på pause

Denne sommer har jeg udnyttet det fantastiske sommervejr til at besøge nogle af de mennesker, som jeg holder af, men ikke altid får set nok til hverdag. Mit arbejdsliv er til hverdag meget kalenderstyret, og det levner ikke så meget plads til de mere spontane ting. Derfor er noget af det, som jeg holder mest af ved min ferie om sommeren, at have så løse aftaler som muligt og ikke mindst at få set mine venner. En slags social sommerferie, kan man vel nærmest kalde det. Jeg er så heldig, at flere af mine gode venner har sommerhuse i Nordjylland. Så der er jeg begyndt uden at have fastlagte aftaler og med relativt kort varsel at tage op. Det er meget simpelt bare at pakke en rygsæk og så ellers af sted. Heldigvis bliver jeg så også godt modtaget deroppe!

Der sker noget helt særligt når man over sommeren besøger andre over lidt længere tid og ikke bare ser dem til en enkelt middag en aften. Man er sammen på en anden måde, hvor man nogle gange kommer til at tale dybt og længe, og andre gange er man bare stille. Det er ret fantastisk, for det er en meget mere uformel ramme, der giver bedre mulighed for den gode samtale, når man ikke farer rundt for at få en middag klar.

Min sommer er noget anderledes nu end dengang, da jeg havde mindre børn. Man har et vist privilegium i forhold til ferie, når ens børn er blevet store og er flyttet hjemmefra, som mine nu er det. Dengang da børnene var små, var sommeren og ferierne planlagte og strukturerede på en helt anden måde. Dengang var det ofte noget med, at man pakkede bilen, og så stod den ellers på tre uger sydpå. Når børnene så er flyttet hjemmefra, er det en oplagt anledning til at stoppe lidt og finde ud af, hvad det egentlig er, man selv gerne vil i ferien.

Jeg har denne sommer opdaget hvor dejlig København egentlig er at tilbringe sommertiden i, da jeg denne sommer har brugt en del tid sammen med mine voksne børn, der heldigvis begge bor i København. Byen har særligt i de senere år virkelig udviklet sig til at blive et rum, der indbyder til, at være social i. Noget, der virkelig fint kompletterer vores ofte ret uformelle omgangsform i Danmark og giver mulighed for de der spontane aftener i parkerne med ikke så meget andet end et par medbragte tæpper og nogle kolde øl.

Noget af det, der er det bedste ved sommeren er helt klart, at den for mig er lig med løs, ikke skemalagt tid sammen med dem, som jeg holder af. En god sommer skal ikke have et fastlagt program, som man nærmest bliver forpustet af at kigge på. Der kan jeg bedre lide at tage tingene, som de kommer. For eksempel var jeg denne sommer i Ålbæk i Nordjylland. Her lå et koncertsted ikke langt fra, hvor vi boede, hvor Lis Sørensen åbenbart skulle give koncert. Det var super fedt at komme til koncert på en måde, hvor det ikke var planlagt i forvejen. En god sommer giver mulighed for mere spontant at gribe de muligheder og oplevelser, der nu byder sig, der hvor man er.

Det svære ved den danske sommer er helt klart vejret, der kan ødelægge mangt og meget. Der er jo dem, der siger, at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning. Det er jeg ikke helt enig i. En sommer var jeg på en campingtur i Danmark med både bedsteforældre og børn. Heldigvis var det i en campingvogn og ikke i et telt, men lige meget hvad, så er det at sidde i en campingvogn i 15 grader og silende regnvejr i to uger bare ikke lige sommerdrømmen, selvom man gør, hvad man kan for at holde humøret oppe.

Jeg drømmer om at bruge en sommer på at prøve at køre hele den klassiske 'Route 66' i USA. Det skal på ingen måde være en tur, der er planlagt ned til mindste detalje. Det skal bare handle om at have masser af tid til undervejs at opleve den forskellighed, der kendetegner USA.