Prøv avisen
Det gode liv

Der er en sammenhæng mellem sjælelig og kropslig sundhed

Lea Korsgaard. Foto: Scanpix

For journalist og forfatter Lea Korsgaard kan alt fra nydelsen af et færdiggjort projekt til de små øjeblikke med familie og venner skabe det gode liv

Hvad er det gode liv for dig?

Det gode liv er helt banalt at have mulighed og tid til at være sammen med dem, jeg elsker. Eller følelsen af tilfredshed, efter at jeg har færdiggjort et stort projekt, som jeg kan være stolt af. Da jeg var yngre, troede jeg, at det gode liv skulle findes i de små, gyldne øjeblikke, men efterhånden som jeg er blevet ældre, tror jeg nu mere på, at det gode liv skal findes over de lange stræk.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg sidder hjemme hos mine forældre, ude på deres træterrasse på landet og solen skinner, mens mine drenge løber nøgne rundt i græsset. Der er en idyl og stilhed fra hverdag og stress, som jeg nyder.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg har tre små børn på to, tre og fem år, og de holder mig rigtig godt i gang. Jeg skal løfte dem og tre Netto-poser op ad trappen til første sal. Og når jeg skal cykle med dem i Christiania-cyklen, er det også hårdt. Det er al den workout, jeg har brug for.

Hvad er afslapning for dig?

Afslapning for mig er at læse og fordybe mig i en vildt god bog. Jeg tror, at det er det mest rolige og afslappende, jeg kan finde på at lave. Jeg læser totalt usystematisk og uden retning, alt muligt, men for tiden er det rigtig meget af den bedste amerikanske non-fiktion: Alle Janet Malcoms bøger, Michael Lewis og David Foster Wallace.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Mælk. Jeg synes hele tiden, at jeg køber en masse liter mælk med hjem, men jeg må alligevel tit smutte ned og hente noget mere. Mine børn bruger mælk til alt, så det er helt sikkert dét, jeg prøver at have i køleskabet så meget som muligt.

Hvad er din største last?

Jeg tror, at min største last er, at jeg bliver nødt til at spise en hel plade Marabou, hvis jeg skal arbejde om aftenen. Og det gør jeg tit.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det råd, jeg følger, handler mere om sjælelig end kropslig sundhed, for jeg tror, at der er en stor sammenhæng. Rådet lyder: ”Aldrig ræd for mørkets magt”, og det er en linje fra salmen ”Altid frejdig, når du går”. Jeg forstår linjen sådan, at hvis man holder sig lys indeni og tror på, at det gode og skønne sejrer trods alt, så vil lyset faktisk også som regel bryde frem efter mørket.