Det gode liv findes i balancen mellem arbejde og fritid

Bolette Christensen, administrerende direktør for Børnefonden, synes, at det gode liv findes i balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Og så må man også gerne nyde et glas vin

51-årige Bolette Christen-sen har siden 2011 stået i spidsen for Børnefonden. Før det var hun i mange år direktør i Dansk Industri. -
51-årige Bolette Christen-sen har siden 2011 stået i spidsen for Børnefonden. Før det var hun i mange år direktør i Dansk Industri. - . Foto: Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Jeg synes, en vigtig del af hverdagen er fornemmelsen af at udføre et vigtigt stykke arbejde. Som direktør for Børnefonden kan jeg mærke, at jeg gør nytte i mit job. Jeg synes, det gode liv er, når man på arbejdet gør en meningsfuld indsats, gør en forskel, samtidig med at man finder en balance med at have tid til sit privatliv. For mig er det lige så vigtigt at kunne være der for mine nærmeste derhjemme. Derfor synes jeg, det gode liv er, når man finder den balance mellem at være noget på arbejdet og være noget derhjemme. Nogle gange vejer den ene side mere end den anden, men så er det også tilfredsstillende, når det hele går op i en højere enhed.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det er egentlig lidt det samme. Man kan dele sit liv groft op i to; arbejdsliv og privatliv. Jeg har det bedst, når jeg kan se konkrete resultater, at jeg kan se, at jeg gør en synlig positiv forskel. At vi i Børnefonden får flere børn i skole, og at sundheden forbedres. Derudover har jeg nogle fremragende medarbejdere. Jeg synes, det er bedst, når man kan finde balancen mellem de to verdener, at man slår til begge steder. Så sætter jeg ligesom et kryds i bogen.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Ja, det er et godt spørgsmål, for lige nu har jeg brækket min ene fod! Det skete, da jeg spillede tennis i sommerferien, og så får man jo rigtig reflekteret over sin egen førlighed. Nu drømmer jeg om at gå rigtigt igen, om at cykle og løbe. Når jeg kommer i gang igen, skal jeg træne op til halvmaraton, det har jeg også gjort før. Jeg synes, det er så vigtigt at forene det fysiske og psykiske. Når man kommer hjem fra arbejde, har man brug for luft, og der løber jeg som regel. Jeg kan virkelig mærke, at jeg savner det, nu hvor min fod er brækket!

Hvad er afslapning for dig?

Jeg slapper af ved at lave mad. Det er noget, jeg i stigende grad er begyndt på, jeg kan godt lide at udforske. Faktisk kan jeg også godt lide at købe ind, selvom det er noget, mange hader. Jeg er fascineret af italiensk mad, fordi det både er let og tungt, og der er mange muligheder inden for fisk og kød. Min yndlingsret er pasta alle vongole, og selvom den egentlig er ret enkel, er det også en kunst at perfektionere den! Ellers slapper jeg af ved at nyde København. Når man rejser så meget som jeg, er det dejligt at komme hjem til byen. Jeg er formand for et ungdomsteater, der hedder C:NTCT, og det er dejligt at komme ud og se dem. Musik og teater er også virkelig vigtigt for mig, så det slapper jeg af med.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid en eller anden form for salat. Jeg kommer jo ofte sent hjem fra arbejde, og så er det rart med noget hurtig, nem mad, som også har noget at byde på, og som er sundt. Så jeg ender tit med salat med noget brød til.

Hvad er din største last?

Rødvin! Jeg er ikke vild med kager, jeg er på ingen måde en dessertpige. Jeg spiser altid kun forret og hovedret, og hvis jeg endelig skal have en dessert, er det 300.000 procent sikkert, at valget falder på ost. Der hører rødvinen belejligt også til, så det er kun dejligt. Jeg kan bedst lide vin fra Bourgogne. Det er faktisk blevet lidt en hobby med vin, jeg har også en vinkælder og dyrker det ret meget.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det er egentlig ret banalt, men det er rigtig mad i rigtige mængder. Jeg ikke huske, hvem der har givet mig rådet, men det er noget, jeg i høj grad prøver at efterleve. Jeg har jo løbet meget, og derigennem har jeg undersøgt, hvad for noget kost, man skal have, og der handler det virkelig om at finde en balance. Jeg har lige været i New York til FN's generalforsamling, og der er portionerne så store, det er virkelig ikke mærkeligt, at amerikanerne er så tykke. Jeg prøver heller ikke på at overdrive; man kan sagtens spise et stykke chokolade, man kan sagtens spise to, men man behøver ikke spise 10 Yankie-barer. Det er det samme med vin. Ingen tager skade af et stykke chokolade og et glas vin, men det skal være i de rigtige mængder. Lidt, men godt.