Prøv avisen
Det gode liv

Sport er hverken sjovt at se på eller være med til

Poul Pilgaard Johnsen slapper blandt andet af med køreture på landet i sin Jaguar. - Foto: Scanpix

Poul Pilgaard Johnsen, 49 år, journalist på Weekendavisen og vært på programmet ”Flaskens ånd” på Radio24syv, er i weekenden på Bogmessen for at promovere sit forlag, Bianco Lunos, nye udgivelse, Martin Krasniks ”Fucking jøde!”

Hvad er det gode liv for dig?

Et liv med en stor grad af frihed og selvbestemmelse. Det har jeg fået ved at arbejde på en ugeavis; for det første, fordi man ikke har daglige deadlines og derfor i høj grad selv kan tilrettelægge arbejdstiden, og for det andet, fordi Weekendavisens filosofi bygger på en udstrakt grad af tillid og frihed for medarbejderne til selv at bestemme, hvad de vil skrive om. Det samme gælder mine radioprogrammer, hvor jeg selv bestemmer 100 procent, hvem jeg vil have som gæst, og hvad vi skal tale om.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har afleveret en artikel, som er blevet god. Når jeg føler, jeg har gjort min pligt og fået ros. Når jeg er sammen med min søn, og jeg kan mærke, at vi begge i den grad føler, at vi hører sammen.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang ?

For lidt. Tidligere kulturminister Jytte Hilden (S) sagde engang, at hun havde det med sport som med porno - nemlig at det er sjovt at være med til, men kedeligt at se på. Sådan har jeg det ikke. Jeg synes nemlig hverken sport er sjovt at se på eller være med til. Jeg tager af nødvendighed et halvt år i et træningscenter engang hvert fjerde år, og så klør jeg på tre dage om ugen i en periode. Ellers bilder jeg mig ind, at min kropslige rastløshed og megen aktivitet - jeg går ud og ind ad min fordør mindst 10 gange om dagen - bidrager til en form for motion.

Hvad er afslapning for dig?

Når jeg er vågnet og stavret på bare ben ud i entréen for at hente avisen, har lavet mig en kop kaffe og lagt mig tilbage i sengen med kaffe på natbordet og avisen mellem hænderne. Og når jeg er ude at køre tur. Jeg elsker at køre rundt ude på landet og har det sidste halve år været af sted vel en gang om ugen i gennemsnit.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Champagne og mælk til kaffen. Ellers er jeg en, der køber ind samme dag, som varerne skal bruges. Når jeg da ikke går ud og spiser, hvilket jeg gør tit.

Hvad er din største last?

Cigaretter. Forsøger at holde op og må bare konstatere, at ånden er redebon, men kødet skrøbeligt. Og vin - jeg holder mig ikke inden for Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men jeg bæller heller ikke. Spiritus rører jeg aldrig. Og så selvfølgelig min Jaguar, som jeg elsker. Men den er dyr i drift.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Pas!