Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Test

Hvor venlig er du?

Tegninger: Rasmus Juul

Test dig selv og se, hvor udviklet din sans for venlighed er

Vores tyske naboer oplever generelt danskere som uvenlige, viser forskning. Og udenlandske turister drager ofte samme konklusion, viser undersøgelser.

Cand. mag. og journalist Bjørn Andersen har i en årrække forsket i, hvordan vi behandler hinanden. Det er blevet til bogen "Høflighed uden grænser". Sammen med ham har vi sat venligheden på prøve.

For hvad er egentlig venlighed? Hvordan skal man for eksempel reagere, når ekspedienten i supermarkedet ønsker en dejlig dag? Mener hun det virkelig, eller er det bare noget, hun har fået besked på at sige til kunderne?

Når man holder døren for nogen, skal man så blive stående og holde den for den næste og den næste og den næste?

Jo, venlighed er en vanskelig sag. Og vi har det ret forskelligt med det der venlighed.

Testen er mest for sjov, men her kan du finde ud af, hvilken type venlighedperson, du er. Er du venlighedsanalfabeten, venlighedsentusiasten eller venlighedsfumleren?

Tag testen herunder og find ud af det. Og del for eksempel dit resultat på Facebook og send en udfordring til en ven.

Det ville være venligt.

Del dit resultat på Facebook og send en udfordring til en ven

Venlighedsanalfabeten

I en ofte travl hverdag sætter du pris på at klare dig selv, og du mener, at andre bør gøre det samme. Du gengælder sjældent et smil og mener ikke, at venlighed er en dyd.

Venlighedsentusiasten

Du har sans for de små detaljer i hverdagen og ved, hvilken forskel venlighed kan gøre. Dit blik for andre menneskers behov er veludviklet.

Venlighedsfumleren

Du er på vagt, når mennesker fremstår for venlige. Du vil gerne give dine medmennesker lov til at være i fred og er ofte i tvivl om, hvordan egentlig venlighed udfoldes.