Prøv avisen

Forsker: Børn fødes med en tro på Gud

En britisk forsker mener, at børn er født med en tro på en guddommelig magt, fordi de er tilbøjelige til at tro på, at den fysiske verden er skabt til et bestemt formål. - Foto: .

Selvom små børn ikke har lært om tro fra familie eller skole, har de en medfødt tro på 'noget større', mener britisk forsker

Hvis en flok spædbørn blev efterladt på en øde ø, og de opdrog sig selv, ville de tro på Gud.

Sådan lyder det fra den britiske forsker Justin Barrett fra University of Oxford. Han mener, at børn bliver født med en tro på Gud, fordi de antager, at en højere magt har skabt alt i verden med et formål. Det skriver The Daily Telegraph.

- De seneste ti år har der været en overvægt af videnskabelige beviser for, at meget mere ser ud til at være indbygget i den naturlige udvikling af børns hjerner end tidligere antaget, herunder en medfødt evne til at se den fysiske verden som konstrueret og målrettet, og at en form for intelligent væsen står bag dette, siger Justin Barrett.

Han henviser blandt andet til undersøgelser, der viser, at børn i en alder af fire år forstår, at selvom nogle ting er skabt af mennesket, er naturen anderledes. Justin Barrett tilføjer, at børn er mere tilbøjelige til at tro på kreationisme - eller intelligent designe - hvor en guddommelig magt har skabt Jorden og universet, end på evolutionen, da det første er nemmere at forstå.

- Børns normalt og naturligt udviklede hjerner gør dem tilbøjelige til at tro på en guddommelig skabelse og intelligent design. Derimod er evolution unaturlig for den menneskelige hjerne; den er relativt svært at tro på, siger Justin Barrett.

Lyt til Justin Barretts udtalelser på BBC Radio 4-programmet Today her.