Hella Joof: Det er kedeligt at bevæge sig hurtigt

Skuespiller, instruktør og radiovært Hella Joof, 49, har det bedst med sig selv, når hun arbejder

Skuespiller og filminstruktør Hella Joof.
Skuespiller og filminstruktør Hella Joof. Foto: .

Hvad er for dig?

Det er kærlighed. Til min datter og min kæreste. Det er godt at være sammen os tre og se dumme film og spise indisk søndag aften. Jeg sætter også pris på lange samtaler med kloge mennesker, og desuden holder jeg af at rejse til fjerne lande.

LÆS OGSÅ: Der skal være plads til refleksionen

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg arbejder. Jeg kan ikke lide at holde fri, medmindre jeg er på ferie. Så læser jeg til gengæld en bog om dagen og sover ni timer i døgnet. Jeg kan bedst lide at være i gang, ellers falder jeg hen i tungsind. Lediggang er roden til alt ondt!.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang ?

Puh! Jeg cykler og tager trapperne, og en gang imellem dyrker jeg yoga og føler mig sund. Jeg ville gerne være bedre til at have nogle rutiner omkring fysisk aktivitet. Men jeg synes desværre, at det er relativt kedeligt at bevæge mig hurtigt.

Hvad er afslapning for dig?

Det er at sidde i sommerhuset og se ud over engen. At se ind i en pejs. At læse. At kunne sove længe.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Frugt og agurker. Jeg køber altid tre ad gangen. Mit køleskab er ellers en sløj affære. Min kæreste og jeg har meget skiftende arbejdstider, så vi køber tit færdigmad. Der er til gengæld altid kød i fryseren. Masser af stege og bøffer. Jeg er kødspiser med rovdyrtænder!

Hvad er din største last?

Rødvin, latter og højrøstet tale i venners yndige lag!.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Tænk positivt. Tal lige så pænt til dig selv, som du taler til dem, du elsker. Og drik masser af vand, for det giver pæn hud.