Hun kan undvære alt også kaffe

Skuespilleren Sofie Stougaard er 47 år og spiller i øjeblikket hovedrollen som Lisbeth i stykket Kvinder på Svalegangen i Aarhus. Hun hader vaner, misbrug og laster. Og at smide mad ud

Sofie Stougaard er aktuel i komedien ”Kvinder” om enhver kvindes forsøg på at overkomme det hele og det helst til perfektion. – Foto: Svalegangen.

det gode liv

Hvad er det gode liv for dig?

"Det er lige der, hvor jeg er lige akkurat nu efter en premiere, hvor jeg kan give plads til mine allernærmeste efter at have været meget fraværende i flere uger. Og jeg kan nyde det fuldt ud, fordi jeg ved, det er landet godt med den store opgave, det er at lave en hovedrolle i et teaterstykke."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Ud over at være sammen med mine nærmeste er det at kunne gå ind hver aften og give publikum den her helt unikke oplevelse. Følelsen af at kunne give noget til andre mennesker er enormt dejlig. Det er en fuldstændig fantastisk dialog, man har med publikum, når man kan mærke, at historien er forstået, og det rammer noget i dem. Ligesom man har kærlighed til mand, børn og venner, får man et kærlighedsforhold til publikum denne ene aften."

LÆS OGSÅ: Det gode liv er tæsketravlt

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Jeg løber fem kilometer tre-fire gange om ugen. Og så har jeg en fitness-hulahopring, som jeg bruger 10-15 minutter på om dagen. Det er en særlig hulahopring, der vejer et halvt kilo, og jeg er sindssygt glad for den. Derudover går jeg ture, og så er det fysisk ret krævende at kaste sig rundt på en scene."

Hvad er afslapning for dig?

"Det er at lave helt enkle ting med mine nærmeste: min mand, mine børn og mine venner: gå ture på stranden, sidde på balkonen og drikke te, høre musik og lave god mad. Nu går vi jo ind i den dejlige tid, hvor man også kan ligge på et tæppe i haven og spille kort med sin datter eller tage en gyngetur nede ved stranden."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Der er helt almindelige varer som mælk og ost og den slags. Men jeg har aldrig et proppet køleskab, for jeg hader at smide madvarer ud. Jeg kommer fra et hjem, hvor man ikke gjorde sådan noget, og det har jeg taget med mig. Jeg hørte engang, hvor meget mad danskerne smider ud om året og jeg fik et chok. Det er fuldstændig vanvittigt og etisk set et kæmpe problem."

Hvad er din største last?

"Kaffe i pressede opløbstider. Men jeg kan undvære alt også kaffe. Jeg hader vaner, misbrug og laster og at være underlagt ting, jeg skal have. Jeg er heller ikke på Facebook, for jeg vil ikke forstyrres hele tiden af uvedkommende ting og sager. Jeg prøver at rense ud i alt for at kunne fordybe mig i det væsentlige."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"At spise varieret, lave sin mad selv og dyrke motion. Hos os er det meget sjældent, vi køber takeaway. Vi spiser meget økologisk og prioriterer ret højt at vide, hvad vi putter i munden. Ikke sådan at vi kokkererer fin mad det kan sagtens bare være en pastaret. Vi spiser kun kød et par gange om ugen, men meget fisk og vegetarisk, og om vinteren har vi også en grøddag."