Prøv avisen

Internetguru opfordrer til digital afgiftning

Arianna Huffington opfordrer til, at man for en periode undlader at være på internettet. Selv fastede hun i syv dage fra nettet. – Foto: .

Balance Sluk for mobilen, internettet og bliv digital afgiftet. Er du moderne medieforbruger, er der en vis sandsynlighed for, at du er afhængig af internettet i en grad, der hæmmer evnen til at være nærværende og opmærksom.

Rådet kommer fra Ariana Huffington, som er grundlægger af Huffington Post, som er et af verdens største internetbasserede nyhedssites.

At orientere sig på nettet og have en telefon ved siden af er selvsagt hverdag for den græskfødte, 64-årige succesfulde forretningskvinde og forfatter.

I juleferien meddelte hun på internettet at hun i syv dage ikke ville læse e-mails eller være på sociale medier. Det var hendes digitale afgiftning, som hun efterfølgende skrev om på internettet. De syv dage havde budt på gode, men også udfordrende oplevelser: Afgiftningen faldt sammen med, at hun og familien var samlet på juleferie på Hawaii, og hendes projekt blev udfordret af, at hendes døtre var på nettet.

Uden netadgang var hun afskåret fra et socialt fællesskab.

Arianna Huffington brugte ikke de syv dage på at se ud i luften. Nej, hun skrev på en bog om det spørgsmål, hun har været optaget af, siden hun i 2007 faldt sammen med stress: Hvordan finder vi en balance, så særligt kvinder kan opnå liv med en bedre trivsel?

Når jeg ser tilbage, så ser jeg på det som en utrolig gave. Hvad var der sket med mig, hvis jeg ikke havde fået rettet kursen ind og var begyndt prioritere min søvn? Det gjorde mig også mere opmærksom på, hvad der ellers skete på arbejdspladsen: hjerteanfald, forhøjet blodtryk og diabetes, siger hun til den britiske avis The Telegraph.

I næste måned udkommer hendes bog: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder(Det tredje mål til at redefinere succes og skabe et liv af velvære, visdom og under), og udgivelsen følges op af seminarer i de tre amerikanske storbyer New York, Washington D.C. og Los Angeles.

Seminarerne har fokus på, hvordan kvinder kan hjælpe hinanden med at opbygge liv med mindre stress og et større velvære. Til The Telegraph siger Arianna Huffington om projektet:

Den tredje revolution handler om at ændre den verden, som er designet af mænd. Den er ikke bæredygtig. Bæredygtighed er ikke kun et spørgsmål om klima, men også et spørgsmål om personlig holdbarhed, siger hun.

Et af Arianna Huffingtons bud på, hvordan man får bedre balance i livet, er en såkaldt app, som hun har udviklet til brug for smartphones. Hun har i tidligere interviews afvist, at det er et problem, at hun udvikler et redskab, som skal hjælpe folk til at afkoble fra teknologien, som netop skal hentes på internettet. Applikationen GPS4Soul (gps for sjælen) er gratis.

Andre læser lige nu