Jeg bliver svævende let i min knold af havearbejde

Sognepræst Kristine Stricker Hestbech holder sig i form med styrketræning, løb og rigelig søvn

”Det gode liv er også de dage, hvor jeg husker at bevare glæden og taknemmeligheden,” siger Kristine Stricker Hestbech. –
”Det gode liv er også de dage, hvor jeg husker at bevare glæden og taknemmeligheden,” siger Kristine Stricker Hestbech. –. Foto: Leif Tuxen.

Hvad er for dig?

Det er et liv, hvor der er balance mellem at være udadvendt og indadvendt. I mit arbejde er jeg udadvendt og en meget social person, men jeg nyder også dage, hvor jeg ikke ser en sjæl. Det gode liv er også de dage, hvor jeg husker at bevare glæden og taknemmeligheden. Når livet bliver malet med store, sorte penselstrøg, så øver jeg mig i at huske de små pletter af farve, som skimtes i maleriet.

LÆS OGSÅ: Margrete Auken: Vin og god snak er min største last

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg får sovet nok, og jeg skal sove meget. Jeg har også brug for megen stilhed, som ikke nødvendigvis er fuld af kloge tanker, men mere er en stille væren. Den stille væren er for mig en måde at aflade på.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

En del. Mit arbejde er så psykisk belastende, at jeg ikke kan holde til det, hvis jeg ikke er fysisk stærk. Tre gange om ugen dyrker jeg styrketræning i fitnesscenteret, to gange om ugen løber jeg en lille behagelig tur på tre kilometer, og desuden cykler jeg rundt i sognet.

Hvad er afslapning for dig?

At gå ud i min kæmpestore præstegårdshave og luge ukrudt. Jeg kan gå direkte fra en gudstjeneste ud at luge skvalderkål og være dybt lykkelig. Når jeg er i haven, er resultaterne synlige, mens det som præst kan være svært at se resultaterne af ens arbejde. Jeg bliver så svævende let i min knold af havearbejde.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Yoghurt, druer og rugbrød.

Hvad er din største last?

Rødvin og chokolade. Og en irriterende snert af konfliktskyhed, som jeg ikke kan drikke væk med rødvin eller spise væk med chokolade.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Spis dig til en stabil vægt. Spis sundt, jævnt og hele tiden.