Prøv avisen

Jeg er festryger og nyder det intenst

42-årige Katrine Winkel Holm smører hver dag et større antal madpakker til sin familie, der tæller tre skolebørn. – Foto: .

Teolog, samfundsdebattør og næstformand i Trykkefrihedsselskabet Katrine Winkel Holm kan ikke motionere i øjeblikket som følge af et brækket håndled

Hvad er det gode liv for dig?

Det har ikke så meget med mad og sundhed at gøre. Det gode liv er at gøre sin pligt i stort og småt og efter bedste evne.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Jeg får det fysisk godt af at skrive. Så jeg har det godt, når jeg har udtrykt mig skriftligt og ellers lever sundt og fornuftigt, det vil sige slankende og kedeligt.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg løber et par gange om ugen og svømmer én gang. Men ikke for tiden. Et brækket håndled sætter en stopper for den slags. Jeg er tvunget til fysisk passivitet, og det passer mig bestemt ikke.

Hvad er afslapning for dig?

En god film og en god bog, gerne højtlæsning. At være sammen om en god, medrivende bog for hele familien er vidunderlig afkobling fra hverdagens stress.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Jeg forestår dagligt en større madpakkeproduktion, så jeg har altid skinke, cheddarost og salat. Brugerne er kritiske, så man må gøre sig umage, hvis man vil have gode sandwich-anmeldelser.

Hvad er din største last?

Jeg er festryger og nyder det intenst, jo mere forbudt og forfærdeligt, det anses for at være.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg mindes ingen råd, men er taknemmelig for gode vaner. Jeg er opdraget med, at man skal leve nøjsomt og sundt til daglig og til gengæld spise og drikke godt og med god samvittighed, når der er fest. Livet må ikke blive for surt.