Jeg er typen, der er ret dårlig til at være alene

Pia Allerslev (V) er 41 år og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. Hun bruger dagligt en time på motion og træner til VM i halvmarathon til marts

Når Pia Allerslev slapper af, foregår det blandt andet med børnene, mens de sammen ser serier på Disney Channel. –
Når Pia Allerslev slapper af, foregår det blandt andet med børnene, mens de sammen ser serier på Disney Channel. –. Foto: .

Hvad er det gode liv for dig?

Det er dage, hvor der er den rette blanding af afslapning og travlhed. Jeg holder af at være omgivet af søde, sjove og dejlige mennesker og er typen, som er ret dårlig til at være alene. Har jeg ikke noget i kalenderen, så inviterer jeg venner, går i biografen med min mand eller samler familien i sofaen. Jeg skal tvinge mig til nogle gange at have en aften helt for mig selv.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har været aktiv på den sportslige front helst sammen med mine børn. Jeg har en datter på ni og en søn på syv, som også har en stor glæde ved at være fysisk aktiv og gerne løber en tur med mig ved Damhussøen i København, hvor vi bor.

LÆS OGSÅ: "Min idealtilstand er ikke at være afslappet"

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg har sat en time af til motion i min kalender dagligt. Når jeg har afleveret børnene, træner jeg. Det betyder, at min i forvejen lange dag bliver længere, men så virker hjernen også efter klokken 22. På denne tid af året finder man mig ofte i brandmændenes motionscenter nær Københavns Rådhus, hvor rådhusets politikere kan træne. Til marts skal jeg løbe VM i halvmarathon i København, så for at træne op til det følger jeg et løbetræningsprogram. Når vejret bliver til det, skal jeg ud på landevejene med min cykel igen.

Hvad er afslapning for dig

Man finder mig ofte i sofaen under et tæppe sammen med min mand og børn, mens vi ser tv. En fodboldkamp eller en af de udskældte dramaserier på Disney Channel, som mine børn har lært mig at holde af. Skal min mand og jeg slappe af, så ser vi gerne en amerikansk krimiserie. Jeg slapper godt af med CSI: Crime Scene Investigation. Efter en lang dag vil jeg hellere se tv end læse en klog bog.

Hvad er der altid i dit køleskab?

En flaske champagne, mælk, leverpostej og en god oksekødsspegepølse og en god ost.

Hvad er din største last?

Champagne. Jeg drikker stort set aldrig alkohol i hverdagen, men der går sjældent en hel weekend, uden at jeg finder en anledning til at dele en flaske kølig champagne med en veninde eller min mand.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

At droppe ris, pasta og hvidt brød. Jeg har været på mange kure, men jeg har aldrig kunnet bevare et vægttab. Men for godt et år siden droppede jeg ris, pasta og det hvide brød, og jeg har tabt mig over 10 kilo siden. Mine børn får stadig både ris og pasta, men selv erstatter jeg risen med fint snittet, stegt blomkål, eller jeg spiser kødsovs sammen med stegt hvidkål i stedet for spaghetti.