Prøv avisen

Jeg har talent for ikke at lave noget

”Jeg har det bedst, når jeg synes, at jeg er der for dem, jeg skal være der for,” siger Anders Agger. – Foto: .

Anders Agger, journalist i DR, mener, at det er sundt indimellem at lade skægget stå og lade det hele hænge lidt

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, når jeg synes, at jeg rammer alt andet end forstillelse i alle områder af livet venner, børn og kærlighed. Jeg kan mærke, at jeg rammer rigtigt, når jeg ikke skal anstrenge mig for at være i det, hvad enten det er en samtale klokken to om natten i sommerhuset over en flaske gin eller bagning af snobrød.
Jeg er selv Facebook-ramt, fordi jeg er omgærdet af en eller anden form for offentlighed, der gør, at folk skal kunne komme i kontakt med mig. På Facebook er der masser af dokumentation af, at man lever det fede liv, men selv skriver jeg meget sjældent opdateringer, da det for mig er en del af det store forestillingscirkus.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Helt fysisk, når jeg som i dag har løbet fire kilometer den ene vej og fire kilometer den anden vej langs Vesterhavet og badet i havet, inden jeg spiser morgenmad. Det er en fysisk fornemmelse, hvor det hele passer sammen. Ellers er det, når jeg synes, at jeg er der for dem, jeg skal være der for. Generelt har vi en tendens til at pynte os meget mere, end vi kan bære. Men de nære ting er vigtigere at jeg betyder noget for nogen.

LÆS OGSÅ: Alle skal have nogle honningdepoter på vejen

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg har tidligere spillet rigtig meget håndbold og fodbold på et okay niveau, men mine knæ er slidt for hårdt i forhold til at spille. Så nu løber jeg otte kilometer tre gange om ugen og laver et træningsprogram. Jeg er vokset op med holdsport og forstår ikke rigtigt fitness-bølgen, hvor man træner med sig selv. Jeg får heller ikke udløst endorfiner af at løbe, men jeg har disciplin til at gøre det.

Hvad er afslapning for dig?

Bare tæer på den store træterrasse rundt om sommerhuset. Jeg er nordisk mester i ikke at lave noget det er et helt særligt talent, jeg har. Jeg har været rastløs engang, men nu kan jeg godt være i sommerhus uden at lave noget. Lige for tiden læser jeg Karl Ove Knausgaards Min kamp, men har krise i bind to. Ved siden af har jeg en iPad liggende, hvor jeg læser biografien Steve Jobs om Apples grundlægger.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid ingefær i nærheden. Gulerødder og en eller anden form for hummus. Og økologisk letmælk til mine havregryn. Også gerne Vesterhavsost eller Primadonna, begge hårde og nøddeagtige oste. Gulerødderne ligger langt oppe i madpyramiden. Og så er der en del hvidvin i køleskabet her i sommertiden.

Hvad er din største last?

Udi det kulinariske er det mørk chokolade, men jeg kan godt begrænse det til weekender. Jeg kan også godt blive lidt materialistisk og få trang til ting, jeg vil have, en stol eller et maleri. Det er en last, at man gerne vil have mere, for så er man ude i den absurde konsumer-tankegang.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg har en papdatter, der syntes, at der var gået for mange parabener i mit liv. Jeg har altid levet relativt sundt, men kunne godt se, at der var noget med mit forbrug af parfume og aftershave, så det har jeg gjort lidt op med. Og så læste jeg for et par år siden nogle artikler om at spare på hårvask. Så lige for tiden ligner jeg den amerikanske skuespiller Tom Hanks fra filmen Castaway, hvor han strander på en øde ø. Jeg har gjort det til et sommerferieprojekt og har ikke vasket hår i fire uger. Det klarer Vesterhavet for mig. Ikke at vaske hår, lade skægget stå og gå i hørskjorte tror jeg er sundt. Det er sundt en gang imellem at lade stå til og lade det hele hænge lidt.