Kedsomhed fylder mere end to år af et helt liv

En brite keder sig i gennemsnit seks timer om ugen. Årsagerne til kedsomhed spænder bredt

At vente på internetsider, der loader, er på top-5-listen over årsager, som skaber kedsomhed. -
At vente på internetsider, der loader, er på top-5-listen over årsager, som skaber kedsomhed. -.

'Gab, hvor er livet dog kedeligt'.

Sådan tænker en brite i gennemsnit næsten en halv time om dagen. I løbet af en uge bliver det til seks timers kedsomhed, hvilket svarer til mere end to år i løbet af et voksenliv på 60 år.

Det viser en ny undersøgelse, skriver The Daily Telegraph.

- Undersøgelsen er ret deprimerende, da den viser, at de fleste er utilfredse med hverdagslivets kedsomlighed, siger Scott O'Donell fra quiz- og spilsiden Triviala.

55 procent af briterne i undersøgelsen har svaret, at de keder sig, når de ikke har penge, mens 47 procent keder sig, når de venter i køer. At lytte til folk beklage sig over sygdom kommer ind på en tredjeplads over årsagerne til kedsomhed, mens hver tredje keder sig over trafikpropper.

Undersøgelsen viser desuden, at det er mest sandsynligt at kede sig klokken 15.

Forsker i kedsomhed, Lars Fr. H. Svendsen fra Bergen Universitet, har tidligere sagt, at der i dag ikke findes en religiøs kur mod kedsomhed, da Gud generelt er afskaffet som meningsgiver.

- Sekulariseringen, vores velstand og individualismen har gjort kedsomheden til det moderne menneskes tro følgesvend, for vi spørger bestandigt efter mening. Finder vi meningen, så udfordrer vi den. Skal man tale om det gode ved den eksistentielle kedsomhed, så er det, at den kan betragtes som en slags samvittighedens stemme, som kan få dig til at handle. Hvis ens liv føles som en slags ingenting, så betyder det måske, at man lever livet som en slags ingenting. På den måde kan kedsomheden fungere som et vigtigt korrektiv, sagde Lars Fr. H. Svendsen i et interview i oktober.