Kristen og naturist: Nøgenhed bringer mig tættere på skaberværket

Kristendom og naturisme kan fint gå hånd i hånd, mener Michael Hedegaard. Han føler sig tættere på skaberværket, når han kan mærke solen og vinden over hele sin nøgne krop

Naturisme handler ikke om sex. Derfor er der intet modsætningsforhold mellem at være kristen og at dyrke at være nøgen sammen, mener Michael Hedegaard.
Naturisme handler ikke om sex. Derfor er der intet modsætningsforhold mellem at være kristen og at dyrke at være nøgen sammen, mener Michael Hedegaard. Foto: BOUTRIA LUC/PHOTOPQR/NICE MATIN.

Endelig står der sol og varme på den hjemlige vejrudsigt.

De næste dage vil danskerne strømme ud til strandene og smide noget af tøjet for at nyde solens varme. Andre tager skridtet videre og smider alle kludene. Rub og stub. Og nogen gør det oven i købet, selvom de er stærkt troende.

At være naturist og kristen behøver nemlig ikke at være modsætninger. I hvert fald ikke, hvis man spørger 33-årige Michael Hedegaard, der både er brændende kristen og elsker at være nøgen.

LÆS OGSÅ
: Nudisme hitter i Danmark

"Hvis folk siger, at kristendom og naturisme ikke kan hænge sammen, bunder det i misforståelser. Det er fordi, de sætter lighedstegn mellem nøgenhed og seksuel aktivitet. Og det lighedstegn mener jeg ikke, eksisterer," siger Michael Hedegaard og tilføjer:

"Objektivt set behøver man jo ikke at have sex, bare fordi man er nøgen."

Han vil ikke gå så langt som at sige, at hans kristne tro og hans naturistiske livsstil ligefrem forudsætter hinanden. Men han oplever, at det ene sagtens kan understøtte det andet.

Hvis han går sig en tur uden tøj på langs en øde strækning af Vestkysten, kan han få oplevelsen af, at brikkerne pludselig begynder at falde på plads:

"Når jeg mærker solen og vinden fra havet over hele kroppen, føler jeg mig helt klart tættere på Guds skaberværk," siger han og forklarer, at naturisme også kan ses som en søgen tilbage til det autentiske menneske fra før syndefaldet. Hvor Adam og Eva går rundt uden tøj på, og hvor nøgenhed er normen.

LÆS OGSÅ: De kristne vil forbyde nøgle på stranden

Han blev betaget af den nøgne livsstil for godt syv år siden, hvor han var sejlet ud til en lille ø ud for Aalborg. Øen var tom for mennesker, og så kom lysten over ham til at smide tøjet og hoppe i bølgerne.

"Jeg blev ret hurtigt fanget af følelsen af frihed. Det giver en helt anden fornemmelse end at svømme rundt med tøj på," forklarer han.

Siden fortsatte han med at tage ud i naturen og bade nøgen. Efter et par år meldte han sig ind i en naturistforening for at mødes med andre afklædte mennesker. I dag er han fast badegæst, når svømmehallen på Mors, hvor han bor, hver 14. dag åbner døren for nøgensvømning.

Og ellers trisser han gerne rundt derhjemme uden en trævl på kroppen.
"Tøjet er som regel det sidste, der kommer på, inden jeg skal af sted på arbejde," forklarer Michael Hedegaard, der arbejder som revisor.

Han møder jævnligt undren blandt sine kristne venner over sin hang til at være nøgen. Derfor har han oprettet hjemmesiden www.naturister.net, hvor han blandt andet forklarer, hvorfor det ikke behøver at være modsætninger både at være kristen og samtidig dyrker at være nøgen.

"Jo længere man kommer ud på den kirkelige højrefløj, jo mere oplever jeg, at kombinationen mellem kristendom og naturisme provokerer. Jeg har også mødt en i frikirkemiljøet, der ligefrem talte om nøgendæmoner. Det, synes jeg måske, er lidt langt ude," understreger han. For ham er det en vigtig pointe, at der ikke står noget i Bibelen om, at nøgenhed i sig selv er en synd.

I Danmark findes der ikke nogen kristne naturistforeninger eller kirker, der arrangerer særlige nøgenarrangementer. Men tager man til USA, er der flere forskellige muligheder for at dyrke kombinationen mellem tro og nøgenhed, blandt andet hos organisationen Naturist Christians.