Retræte er den ultimative afslapning

Simon Fuhrmann, natkirkeleder i Helligaandskirken i København, holder sig i form ved at løbe til og fra arbejde

Simon Fuhrmann, stud.teol.
Simon Fuhrmann, stud.teol. Foto: Leif Tuxen.

det gode liv

Hvad er det gode liv for dig?

"For Platon er det gode helt forbundet med det skønne og sande. Det giver jeg ham ret i. Det betyder, at det gode liv for mig er en kombination af disse elementer. Når det for eksempel lykkes mig at handle ud fra min indre overbevisning og tro, så synes jeg, at jeg lever det gode liv, fordi tingene går op i en højere enhed. Ofte kommer det gode liv til udtryk gennem det helt enkle og nære, som når jeg laver en god skål havregrød til børnene."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Det kan måske lyde lidt helligt, men jeg føler virkelig, at jeg er der, hvor jeg skal være, når jeg er med til at fejre gudstjeneste. Det gælder både som celebrerende præst, og når jeg sidder på kirkebænken. Så falder alle bekymringer bort. Her føler jeg, at jeg gør det, jeg er skabt til."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang ?

"Jeg er en af de der typer, du ser løbe i trafikken med rygsæk på. Jeg kan godt lide at arbejde meget, så jeg prøver at udnytte tiden ved at løbe til og/eller fra arbejde, når det kan lade sig gøre. Og jeg bor altså ikke lige ved siden af kirken i en embedsbolig! Egentlig er min store passion skateboarding og fodbold, men det måtte jeg lægge på hylden på grund af dårligt knæ."

Hvad er afslapning for dig?

"Ultimativ afslapning er at være på retræte. Der kobler jeg helt af. Her slukker jeg mobilen og tager del i bøns- og gudstjenestelivet. Ellers er det at lave bål ude i naturen, mens børnene render rundt og hygger."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Det er altid et eller andet hjemmelavet i mit køleskab, som jeg ikke ved, hvad er. Jeg plejer at sige, at min kone har en udpræget madspiritualitet. Hun udtrykker sin tro gennem mad, og hun er en fantastisk kok. Så jeg prøver ofte noget nyt. Det elsker jeg."

Hvad er din største last?

"Flødeboller. Jeg er pjattet med dem. Engang fik jeg at vide, at det var sundere end andet slik, så derfor tror jeg nu ubevidst, at jeg bare kan spise løs."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Jeg tygger maden temmelig mange gange. Engang havde jeg problemer med maven, og siden har jeg tygget maden godt og grundigt. Det betyder også, at det tager længere tid at spise, og så mærker jeg, at jeg bliver mæt i stedet for bare at fortsætte med at stoppe i mig. Det er også et godt råd. Spis langsomt. Det gælder selvfølgelig ikke flødeboller, som jeg aldrig kan blive mæt af."