83-årige Hanne er kommet på plejehjem: ”For mig var det lige meget, hvor det blev. Jeg var jo ikke kendt med noget her alligevel”

I efteråret måtte hun give afkald på sin drøm om at dø i eget hjem, da hun modvilligt flyttede på plejehjem. Her får Hanne Larsen meget mere omsorg, end hun hun havde turdet håbe på

Én gang om dagen trykker personalet på knappen på Hanne Larsens CD-afspiller, så hun kan sidde i sin stue og høre lydbog. Det holder hende underholdt en times tid, og det er rart. For ellers kan eftermiddagen nemt føles lang, fortæller hun.
Én gang om dagen trykker personalet på knappen på Hanne Larsens CD-afspiller, så hun kan sidde i sin stue og høre lydbog. Det holder hende underholdt en times tid, og det er rart. For ellers kan eftermiddagen nemt føles lang, fortæller hun. Foto: Leif Tuxen

Med en arm på hvert hjul af kørestolen skubber 83-årige Hanne Larsen – med en smule besvær voldet af dørkarmen – sig selv ind i sit livs sidste bolig. Egentlig kan hun godt lide den, lejligheden. For den er lys og smagfuldt indrettet, synes hun. Og så har den frit udsyn til landsbykirken i Vejstrup på Sydfyn gennem stuens store vinduer. Det var bare ikke lige det sted, hun havde håbet, hun skulle tilbringe den sidste del af sit liv.

Denne artikel er en del af en serie:

Livets sidste adresse
Gå til seriesiden